Tarihçe

1994-1995 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Çan Meslek Yüksekokulu, bünyesinde 'Mimari Dekoratif Sanatlar’, ‘Muhasebe ve Vergi Uygulamaları’, ‘Lojistik’, 'Enerji Tesisleri İşletmeciliği’, ‘Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı’, ‘Mekatronik’,  ‘Elektronik Teknolojisi’, 'Biyomedikal Cihaz Teknolojisi’, 'Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi', ‘Sondaj teknolojisi’, 'Madencilik Teknolojisi' ve ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ programları olmak üzere 11 adet öğrenci alan programı bulundurmaktadır. Ayrıca ‘Kuyumculuk ve Takı Tasarım’, 'Bilgisayar Programcılığı' programları mevcut fakat henüz öğrenci almamaktadır.

Çan Meslek Yüksekokulu, Türkiye’nin ilk seramik karo üreticisi olan Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş.; günümüzde ise ‘Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş’ ismiyle Türkiye’de birinci, Dünyada ise üçüncü büyüklüğe sahip seramik sektörünün lider kuruluşu ile aynı ilçeyi paylaşmaktadır.

1994 yılından bu yana Çan Meslek Yüksekokulu nitelikli öğretim elemanları, mevcut laboratuvar ve atölyeleri ile sürekli değişen ve yenilenen küresel koşullara ve teknolojiye uyum sağlayabilecek, çağın gereksinimlerini algılayan, yenilikçi, vizyon sahibi ve Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefinde yürüyen öğrenciler yetiştirmektedir.