Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Hakkında

Bu programın amacı; kamu ve özel sektör kuruluşlarında muhasebe sürecindeki tüm faaliyetlerin çağdaş piyasa ve rekabet koşullarına uygun eğitim, bilgi birikimi, tecrübe ve teknolojik donanımla yerine getirilmesini destekleyecek Muhasebe Meslek Elemanı yetiştirmek ve gerekli iş gücü desteğini piyasa beklentileri çerçevesinde karşılamaktır. Mali ve muhasebe konularında yetkinlik kazanacak mezunlarımız; şirketlerin muhasebe bölümlerinde, mali müşavirlik şirketlerinde, finansal kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında iş imkânı bulabilmektedirler.

Yetkinlikler

• Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından mezun olan öğrenciler;
  • İş dünyasının ihtiyaç duyduğu analitik düşünce sistemine sahip
  • Muhasebe ve finans bağlamında karşılaşılan temel işletmecilik sorunlarına rasyonel çözümler üretebilen
  •  Vergi mevzuat ve teknikleri konusunda yetkin Mali tabloları hazırlayıp, yorumlama ve tarafları bilgilendirme konusunda ilkeli birey olarak yetişmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz ''Meslek Elemanı'' unvanı almaktadır.

İş İmkanları

Şirketlerin muhasebe bölümlerinde, mali müşavirlik şirketlerinde, finansal kuruluşlarda, kamu kuruluşlarında iş imkânı bulabilmektedirler.

Dikey Geçiş

Bu programdan dikey geçiş yapılabilecek lisans programları;

• Bankacılık,
  • Bankacılık ve Finans ve Sigortacılık,
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
  • Maliye,
  • İşletme,
  • İşletme Bilgi Yönetimi,
  • İşletme İnformatiği,
  • Lojistik Yönetimi,
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
  • Sermaye Piyasası,
  • Sigortacılık ve Risk Yönetimi,
  • Uluslararası Finans

2011-2012 Yılı DGS sonucu;
Gürkan Dönmez Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İ.İ.B.FMaliye (İ.Ö)
2021-2022 Yılı DGS sonucu;
Ayşe Öcal Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İ.İ.B.F. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Dersler

Eğitim Kataloğu

Akademik Danışman

Danışmanlıklar ve staj koordinatörlükleri için tıklayınız.