Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

Elektronik ve Otomasyon Bölümü

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı

Programın Amacı ve Tanıtımı

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Programının amacı; kamu ve özel sektör işletme ve kuruluşlarının üretim ve hizmet faaliyetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesinde çalışacak, günümüz teknolojisi ile faaliyet gösteren, meslek elemanı özelliklerine sahip ara elemanlar yetiştirmektir. Bu doğrultuda öğrencilere işletmelerin sahip oldukları para, insan gücü, bilgi ve teknolojiden en iyi biçimde yararlanmayı sağlayacak çalışma düzeninin planlanması teorik bilgiler verilmekte, uygulamalı derslerle de öğrenciler iş hayatına hazırlanmaktadır. İlk mezunlarını 2014/2015 eğitim öğretim döneminde vermiştir.

  • Özellikle biyomedikal cihazların bakım ve onarımı başta olmak üzere ilgili tüm beşeri ve teknik alanlarda kendini yetiştirmeye hevesli;
  • Ekip ve proje çalışmalarına yatkın,
  • İnsan ilişkileri ve iletişime azami derecede önem veren,
  • Girişimcilik ruhuna sahip,
  • Bilgisayar bilen (azami Office ve teknik çizim programları düzeyinde),
  • Yabancı dil öğrenmeye önem veren öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmektedir.

Mezunların Çalışma Alanları

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programı mezunları kamu kurumlarında, özel firmalarda, sivil toplum kuruluşlarında veya yasal şartları sağladıktan sonra girişimci olarak kendi firmalarını açıp çalışabilmektedirler. Programımızı başarıyla tamamlayan öğrenciler biyomedikal sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin üretim, pazarlama, satış ve idari işler gibi farklı bölümlerinde iş imkanlarına sahip olabilmekte, ayrıca; kendi işletmelerini kurma ve yönetme becerilerine de sahip olmaktadırlar.

DGS ile Geçiş Yapılabilen Lisans Programları

Biyomedikal Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Makine Mühendisliği

 

Öğrenci danışmanları için tıklayınız

Ders İçerikleri ve Eğitim Kataloğu için tıklayınız