Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - Girişimcilik Maratonu 2024

Üniversitemiz ve Düzce Teknopark iş birliğiyle, yenilik odaklı iş fikirlerinin ticarileşmesine destek olunması amacıyla, girişimcilik alanında çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Bu kapsamda her yıl iş fikri yarışmaları düzenlenerek, girişimcilere fikirden ticarileşmeye kadar olan süreçlerde destek olunması, buna bağlı olarak da girişimcilik ekosistemine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

2016 yılından bu yana düzenlenen iş fikri yarışmaları ile, 1000'den fazla iş fikri başvurusu alınmış, 200'den fazla farklı girişime, 48 saatlik yoğun bir çalışma sürecinde mentorlar eşliğinde fikir geliştirme fırsatı sunulmuştur. Girişimcilik Maratonu, yalnızca fikir sahiplerini değil, aynı zamanda fikirlerin gerçekleşmesine katkı sağlamak isteyen herkesi bir araya getirerek inovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmektedir. Bu etkinlik, katılımcılara değerli deneyimler kazanma, network oluşturma ve girişimcilik alanında kendilerini geliştirme fırsatı sunmaktadır.

Bu yılda iş fikri yarışmaları kapsamında 10' uncusu düzenlenecek olan ve girişimcilere önemli fırsatlar sunan Girişimcilik Maratonu, 3-4-5-6 Mayıs 2024 tarihlerinde Düzce Teknopark' ta gerçekleştirilecektir. İş fikirlerinin değerlendirilmesi sonrasında, üç farklı girişime toplamda 150.000 TL değerinde ödül ayni ve nakdi olarak verilecektir. Ayrıca, ilk üç dereceye giren girişimcilere, Düzce Teknopark Kapsül Kuluçka Merkezi'nde ücretsiz ofis alanı, eğitim ve mentorluk desteği ile fikirlerini
hayata geçirebilme imkânı sunulacaktır.