Türkiye-Almanya Gençlik Köprüsü Projesi Stajyer Değişim Programı

Türkiye-Almanya Gençlik Köprüsü Projesi Stajyer Değişim Programı  kapsamında Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin Almanya-Ettlingen St. Augustiniusheim Mesleki Eğitim Kurumu’nda stajları başladı. 5 Şubat 2024 Pazartesi günü sabah kurum yöneticilerini ziyaretle başlandı, öğle yemeği öncesi tüm okul öğrencilerinin de katıldığı bir törende konuşmalar yapılarak Türkiye’den gelen ekip tanıtıldı, karşılıklı olarak hediyeler verildi. Bölüm yöneticisi Klaus Swartz, bölüm öğretim elemanı Carola Beck  ve Proje Koordinatörü Ersin Özdemir ile  projenin ilk stajyerleri Havin Akmugan ve Ezgi Bektaş’ın 15 gün sürecek staj programında hangi birimlerde çalışacakları, Doç. Tuba Batu’nun süreç boyunca vereceği dersler ve okula yapacağı katkılar üzerine konuşuldu. Projenin ikinci bölümü Nisan ayında olacak, Almanya-Ettlingen’den öğrenciler ve öğretim elemanları Türkiye-Çan’a gelecek ve stajlarını yapacaklar. Böylece karşılıklı olarak üniversitemizin uluslararasılaşma hedefi doğrultusu kurum öğretim elemanları ve öğrencileri arasında hareketliliğin ve kültürel değişimin gerçekleştirmesi amaçlanmaktadır.