Mezun Öğrencimiz, Robotzade Kurucu Ortağı Umut Meriç, Öğrencilerimiz ile Buluştu

Okulumuz Mekatronik Programı mezunu ve Robotzade kurucu ortağı Umut Meriç, Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğrencileri ile online bir etkinlikte buluştu. Öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaşan Meriç, mekatronik alanının günümüzdeki ve gelecekteki önemine dikkat çekti. Meriç, bu alanda sağlam bir kariyer inşa etmenin yollarını, sektördeki fırsatları ve geleceğin teknikerlerinin nasıl kendilerini geliştirebileceklerini detaylı bir şekilde anlattı.

Etkinlik, Meriç'in kendi girişimcilik hikayesini paylaşmasıyla başladı. Robotzade'nin kuruluş sürecini ve bu süreçte karşılaştığı zorlukları öğrencilerle paylaşan Meriç, girişimciliğin getirdiği fırsatlar ve sorumluluklar hakkında da önemli bilgiler verdi. Girişimcilik dünyasına adım atmak isteyen öğrenciler için pratik tavsiyeler sunan Meriç, başarının anahtarının kararlılık, yenilikçilik ve sürekli öğrenme olduğunu vurguladı.

Etkinlik, interaktif bir şekilde ilerledi ve soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrenciler, Meriç'e kariyer planlamasından girişimciliğe kadar birçok farklı konuda sorular yöneltti. Meriç, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayarak, kişisel deneyimlerinden örnekler verdi ve öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı. Öğrenciler, Meriç'in detaylı ve samimi cevaplarından memnun kaldı.

Programın sonunda, Umut Meriç tarafından üç öğrenciye 1000 TL değerinde hediye çeki armağan edildi. Bu jest, öğrenciler arasında büyük bir memnuniyet yarattı ve programa olan ilgiyi daha da artırdı. Hediye çeklerini kazanan öğrenciler, Meriç'e teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade ettiler.

Online olarak gerçekleştirilen bu etkinlik,  öğrencilerimiz için hem bilgilendirici hem de ilham verici oldu. Umut Meriç'in deneyimleri ve önerileri, öğrencilerin kariyer planlamalarında ve kişisel gelişimlerinde önemli bir yol gösterici nitelik taşıdı. Meriç, etkinliğin sonunda geleceğin teknikerlerine başarılar dileyerek, genç yeteneklerin desteklenmesinin ve teşvik edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Bu tür etkinliklerin devamının gelmesi gerektiğini belirten öğrenciler, Umut Meriç gibi başarılı mezunlarla bir araya gelmenin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Meriç'in konuşmaları ve paylaşımları, öğrencilerin gelecekteki kariyer hedeflerine yönelik motivasyonlarını artırdı ve onlara yeni bakış açıları kazandırdı.