Kadının İnsan Hakları-Cinsiyet Ayrımcılığı ile Mücadele

Okulumuzda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamındaki çalışmaları yürütmek ve konunun takibini yapmak üzere Doç. Tuba Batu, Öğr. Gör. Fatma Akçay ve Öğr. Gör. Gülşah Korucu Dündar'dan oluşan bir komisyon tayin edilmiştir. Bugünü hatırlatmak ve bu vesile ile kişileri bilgilendirmek amacıyla okulumuzda daha önce de bu konuda eğitimler vermiş olan Farklıyız Eşitiz Derneği Başkanı ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Nigâr Etizer Karacık'ı davet ederek, öğrenciler için 'Kadının İnsan Hakları-Cinsiyet Ayrımcılığı ile Mücadele' başlıklı bir eğitim düzenlenmiştir. Eğitime Fark-Et derneğinden Yönetim Kurulu Üyesi Hande Günalp Ergun ve Aysel Tutkun da katılmıştır. Öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlik hem öğrencilerimize hem de akademisyenlerimizi son derece bilgilendirmiş ve çeşitli farkındalıklar kazanılmasını sağlamıştır.