Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu Mimari ve Dekoratif Sanatlar Bölümü öğrencileri, 9 Haziran 2026 tarihinde Grafik Tasarım II dersi kapsamında yürüttükleri dönem sonu çalışmalarını başarıyla tamamladı.
Ders sorumlusu Öğr. Gör. Merve UYGUN rehberliğinde gerçekleştirilen uygulamada öğrenciler, Adobe Photoshop programını kullanarak hazırladıkları özgün yüzey tasarımlarını tişört baskısına dönüştürdü. Final sınavı niteliği taşıyan çalışma kapsamında öğrenciler, tasarım sürecinden baskı aşamasına kadar tüm uygulama basamaklarını deneyimleme fırsatı buldu.
Gerçekleştirilen etkinlik sayesinde öğrenciler hem grafik tasarım süreçlerine hem de baskı tekniklerine yönelik bilgi ve becerilerini geliştirme imkânı elde etti. Ortaya çıkan yaratıcı ve başarılı çalışmalar, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya aktarabilme yetkinliklerini ortaya koydu.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından öğrenciler, kendi tasarımlarının yer aldığı tişörtleri giyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik, öğrencilerin emeklerini somut bir ürüne dönüştürmelerinin yanı sıra mesleki motivasyonlarını artıran keyifli bir deneyim olarak tamamlandı.
Ders kapsamında özveriyle çalışan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca dönem boyunca bölümümüze ve öğrencilerimize her zaman destek veren El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Sayın Hilal YAMAN TAŞKIRAN’a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.









