Geçmişten Günümüze Kadın Hareketleri Sempozyumu

Amacı çocukları, kadınları ve aileleri desteklemek, şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, sosyal dışlanma, ayrımcılık gibi zorlanma alanları ile ilgili bireysel farkındalık kazanmalarına ve sorunları ile mücadele edebilmeleri için güçlenmelerine yardımcı olmak olan Farklıyız Eşitiz Derneği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Sivil Toplum Kuruluşları ve Üniversite iş birliği çerçevesinde ortaklaşa düzenleyeceği GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KADIN HAREKETLERİ SEMPOZYUMU 2-3 Mart 2024 tarihlerinde Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşecektir. Sempozyum düzenleme kurulu başkanlığını Çan MYO öğretim üyelerinden Doç. Tuba BATU'nun yaptığı sempozyumun konuşmacıları arasında yine Çan MYO Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi dersinin yürütücüsü Öğr. Gör. Şirin EKER'in bulunduğu sempozyum 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde üniversitemizin de ortağı olarak düzenlenecek akademik bir etkinlik olarak planlanmaktadır.