18.05.2023 günü El Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları ile Etili Seramik Fabrikasına teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi esnasında fabrikada presten fırın girişine kadar karonun üretim sürecine dair tüm aşamalar uygulamalı olarak gösterilmiş, dijital baskı ile ilgili makine ve ekipman düzenleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Öğrencilerin Güz döneminde Tasarım Proje dersi kapsamında ürettikleri tasarımlar Bilgisayar Destekli Tasarım dersi bilgileri ile düzenlenerek karo üzerine uygulanabilecek hale getirilmiş, fabrikadaki teknik personel yardımı ile basılmış, böylece öğrencilerin kâğıt üzerinde hazırlamış oldukları tasarımların uygulamasını yerinde tecrübe etmişlerdir. Ayrıca Türkiye'de çok az üretim yeri olan ve Çanakkale'deki tek atölyenin de Etili Seramik Fabrikaları'na ait olduğu çini karo üretim atölyesi ziyaret edilerek çini karo üretimi hakkında detaylı bilgi edinilmiş, öğrencilerin uygulama yapmasına imkân sağlanmıştır.