El Sanatları Bölümü Mezuniyet Sergisi

Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nün mezuniyet sergisi, 10 Haziran 2024 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sergide, öğrencilerin çeşitli derslerde yaptığı eserler sergilendi ve özellikle seramik çalışmaları büyük ilgi topladı.

Öğretim Görevlisi Hilal Yaman Taşkıran’ın “Geleneksel Seramik Desenleri”nden oluşan tasarımları sergide dikkat çeken projeler arasında yer aldı. Ayrıca, Öğretim Görevlisi Nazmi Gül’ün “Alçı Kalıp” dersinin ürünleri de büyük beğeni topladı. Öğretim Görevlisi Seyfullah Büyükçapar’ın “Duvar Süsleme Teknikleri” dersinde öğrencilerin yaptığı ışıklı aplikler sergiye görsel zenginlik kattı. Ayrıca Öğr. Gör. Ayhan Taşkıran'ın atık seramik karolardan yaptırdığı mozaik panolar da ileri dönüşüm örnekleri olarak ilgi çeken çalışmalar arasındaydı.

Dışarıdan destek olan öğretim elemanları Yağmur Metin’in “Bilgisayar Destekli Tasarım” ve Tuğba Yavaş’ın “Restorasyon ve Konservasyon” dersinde gerçekleştirilen çalışmalar izleyicilerden tam not aldı.

Serginin en duygusal anlarından biri, Hatay’daki büyük depremden sonra eğitime kesintisiz devam eden tek okul olan Sümerler Ortaokulu için hazırlanan seramik pano oldu. Öğrencilerin hazırladığı, kimyada kullanılan periyodik cetveli ve Çanakkale seramik desenlerini içeren bu büyük boyutlu pano, serginin en dikkat çekici parçalarından biriydi.

Serginin açılışında El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Tuba Batu, öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür ederek, “Yetenek sınavıyla buraya gelmemiş öğrencilere, kültürel mirasımızın bir parçası olan el sanatlarını teknik ve teknolojik boyutlarıyla öğretmenin gururunu yaşadığımız bugün öğrencilerimiz mezun oluyor ve artık bu yolda yürümüş diğer meslektaşlarıyla birer rakip oldular. Marifet iltifata tabidir o yüzden beğenilerinizi paylaşmaktan imtina etmeyin lütfen” sözleriyle bitirdi.

Serginin açılışına Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Çan Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçarslan, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Akın Arslan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Uğur Dündar, Meslek Yüksekokulu Sekreteri Gülşen Demircan, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Mezuniyet sergisi, hem öğrencilerin yaratıcılığını hem de öğretim elemanlarının rehberliğini sergileyen başarılı bir etkinlik olarak hafızalarda yerini aldı.