El Sanatları Bölümü Hemşireleri Unutmadı

Hemşireler Günü, her yıl dünya genelinde 12 Mayıs tarihinde, Florence Nightingale'in doğum gününde hemşirelerin yaşadığı zorlukları hatırlatmak ve onları onurlandırmak amacıyla kutlanmaktadır.  El sanatları bölümü öğrencileri de bu mesleği icra eden tüm hemşireler için kendi el emekleriyle hazırladıkları seramik bardak altlarını yine kendileri takdim etmek üzere 13 Mayıs günü Çan Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettiler.

Ziyarette El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Tuba Batu, Öğr. Gör. Hilal Yaman Taşkıran öğrencilere eşlik ederken hastanede kendilerini Çan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Alpay ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kısa karşıladılar. Servislerde çalışan hemşirelere hediye takdimlerini yapan öğrencilerin “iyi ki varsınız, yaralarımızı sardınız” gibi sözleriyle duygu dolu anlar yaşandı. Bu gün vesilesiyle hemşirelerle öğrencilerin karşılaşmaları ile Çan’da sağlık hizmeti alan öğrenciler ve hemşireler arasında sıcak bir bağ  kuruldu. Öğrencilerin özenle hazırladığı paketler de ilgi gördü.