Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan MYO’da Dünya Gıda Günü Etkinliği: “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele”

Her yıl 16 Ekim’de kutlanan Dünya Gıda Günü kapsamında, bu yıl farkındalık yaratmak için “Daha iyi gıdalar ve daha iyi bir gelecek için el ele” temasıyla Çan Meslek Yüksekokulu Sosyal Sorumluluk Koordinatörlüğü ve Çan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde bir seminer düzenlendi. 16 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de A-204 nolu derslikte gerçekleştirilen seminerde, katılımcı gıda mühendisi tarafından temiz gıdaya erişim, gıda israfının önlenmesi ve sürdürülebilirlik konuları ele alındı. Bu noktada etkinliğin amacı, öğrencilerde gelecek nesillere karşı sorumluluk bilinci geliştirmek ve sağlıklı gıdaya erişim konusunda farkındalık oluşturmak oldu.