Çan MYO öğrencileri Almanya’da

15-24 Ekim 2024 tarihleri arasında Almanya / Ettlingen şehrinde gerçekleştirilecek olan Almanya Gençlik Köprüsü Projesi'nin 2024 etabı, Doç. Dr. Fatih Güler’ in sorumluluğunda ve 8 öğrencimizin katılımıyla başlamıştır. Heyetimiz ilk önce  Karlsruhe Başkonsolosu Sayın Mahmut Niyazi Sezgin’i ziyaret etmişlerdir. Ziyaret esnasında Doç. Dr. Fatih Güler tarafından proje hakkındaki  bilgiler aktartılmış olup; Sayın Başkonsolos ziyaretin Başkonsoloslukla başlamasından ve projeden kaynaklı memnuniyetini ifade etmiş olup öğrencilerimize çok kıymetli tecrübe ve tavsiyelerini aktarmış, Başkonsolosluğumuza yapılan ziyarette, Sayın Başkonsolosumuza Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Tuba Batu tarafından hazırlanmış Geleneksel Çanakkale Seramikleri dekorlu tabaklar takdim edilmiştir.

Paydaş okulda 16 Ekim 2024 günü gerçekleştirilen törende katılımcılara Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu’nun projemize verdiği destek iletilmiş olup, paydaş okulun yemekhanesinde üniversitemizle yapılan işbirliğine ilişkin fotoğrafların yer aldığı bir köşe olduğu gözlemlenmiştir. Diğer taraftan açılış törenine paydaş okulun görüşleri de alınarak Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Aysel Okudan davet edilmiş, paydaş okul ile Başkonsolosluğumuzun işbirliği imkanlarının artırılmasına öncülük edilmiştir.