Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Akademik Kurulu Prof. Dr. Sedat Murat Başkanlığında Gerçekleştirildi

Çan Meslek Yüksekokulu 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı akademik kurul toplantısı,   Akademik personelin katılımıyla, Çan Meslek yüksekokulu toplantı salonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat başkanlığında gerçekleşti. 

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Genel Sekreteri Ayhan Monus Çan Meslek Yüksekokulu ve Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu akademik kurul toplantısına katıldılar.

Programın sunuculuğu ve takdimini Çan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Büke Demir’in üstlendiği toplantıda, genel değerlendirme ve temenniler bölümünde ilk sözü alan Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Akın Arslan: “Çan Meslek Yüksekokulu olarak 960 birinci öğretim, 183 ikinci öğretim olmak üzere 1143 öğrencimiz bulunmaktadır. Toplam proje sayılarımıza baktığımızda 2020 yılında 10, 2021 yılında 16, 2022 yılında 15 adet ÇOMÜ BAP ve TÜBİTAK projesi yapılmıştır. Uluslararası bilimsel yayınlarda da (uluslararası makale, uluslararası bildiri, uluslararası kitap ve kitap bölümü)  2020 yılında 25, 2021 yılında 28, 2022 yılında da 9 yayınlanmış çalışma yapılmıştır. Bilimsel yayınlarda alınan atıflara bakacak olursak, 2020 yılında toplam 239, 2021 yılında 300, 2022 yılında 134 olmak üzere toplam 673 olarak gerçekleşmiştir. TEKNOKENT şirket sahibi akademisyen sayımız birdir ve Prof. Dr. Cahit Çağlar Yalçıner’ e aittir. Bilimsel ödüller olarak, Altın Testi Seramik Yarışması’nda “Troya” isimli çalışma ile Gülen Muşkara ödülü almıştır.” diyerek, Çan Meslek Yüksekokulu 2020-2022 dönemini değerlendirdi.

 

Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serdar Kurt, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu eğitim, öğretim, akademik faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasında: “ Çok değerli rektör yardımcılarım, çok değerli genel sekreterim, kıymetli okul müdürlerimiz, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Çan Meslek Yüksekokulu’nun değerli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, değerli hocalarım hepinizi en kalbi duygulara selamlıyorum. Çok hayırlı, güzel sonuçlar ortaya çıkaran bir akademik kurul diliyorum. İnşallah hedeflerimizi hep birlikte geçekleştireceğimiz günleri görürüz. Hedefler, yeni hedefleri karşılar. İnsan ömrü bitinceye kadar hedefler asla bitmez. İnsana yaşama sevici veren hedefleri, motivasyondur. Hocalarımızın bu motivasyonlarının yüksek olmasını özellikle arzu ediyoruz.

Kurum kültürü, dayanışmaya önem veriniz. Hocalar bir araya gelir, programlar yapar, hatta bizler de katılalım. Kaynaklarımız kıt, ihtiyaçlar sonsuz. Yapılan projelerle kaynak oluşturmaya çalışalım. Arkadaşlar, yayınlar, projeler bunlar önemli. Çok güzel bölümlerimiz var. Tematik Meslek yüksekokullarını geliştirme projemiz var. Çevremizde büyük ekonomik kuruluşlar var, bunlarla görüşelim. Bunlara personel yetiştirelim. Meslek yüksekokulu öğrencilerinin mezun oldukları anda, iş bulabilecek durumda olmaları için çalışalım.” Sözleriyle temennilerde, önerilerde bulundular.

Akademik kurul,  büyük bir katılım ve sohbetlerle, değerlendirmelerle sona erdi.