Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Akademik Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, Çan Yerleşkesi’nde Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’yle birlikte gerçekleştirildi.

23 Haziran 2022 Perşembe günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Yerleşkesinde gerçekleşen törene, pek çok katılımcı oldu.

Törene yoğun programı nedeniyle iştirak edemeyip, kutlama mesajı gönderen, Çanakkale Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Turan’ın mesajı okundu. Çanakkale Milletvekili Bülent Turan mesajında:

 

ÇOMÜ’nün değerli öğrencileri, mezuniyetinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Yıllar boyunca çok zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldiniz, şimdi edindiğiniz bilgileri uygulama ve hayata geçirme zamanı. Sizleri yetiştiren aileleriniz ve değerli hocalarınızı da ayrıca tebrik ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum. Selamlarımla.“ öğrencilerimizin bu kutlu gününü onurlandırdı.

 

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur,  Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal,  Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Çan Cumhuriyet Savcısı Furkan Atalay, İlçe Jandarma Komutanı  Üst Teğmen Levent Çalış,  Çan Meslek Yüksekokulu  ve Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tüm akademik ve idari personeli, Oda başkanları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları,  özel sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve öğrenci velileri katıldılar.

Tören, Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları ve Mekatronik Bölümü öğrencilerinin sergisiyle başladı. Yerleşke bahçesinde devam eden etkinlik, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Kübra Yılmaz ve Çan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Büke Demir’in sunumlarıyla etti. Çan Uygulamalı bilimler Fakültesi ve Çan Meslek Yüksekokulu Akademik, idari personelinin tören geçişi ve öğrencilerin yerlerinin almasıyla şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan resmi tören velilere ve öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı.

Çan Meslek Yüksekokulu öğrencisi Umut Avcı’nın Çanakkale Şehitleri’ne şiirini okumasıyla devam eden törende, ev sahipliği yapan Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Akın Arslan konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Akın Arslan:

“Sevgili öğrencilerimiz, iki yıllık eğitimlerini tamamlayarak, bugün Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisinden mezun olmanın kıvancını yaşıyor. Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve tüm Meslek Yüksekokulumuz adına herkese teşekkür ediyorum, törenimize hoşgeldiniz. ” dedi.

Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serdar Kurt:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olarak Türkiye’deki en iyi eğitimlerden birini aldığınızı sakın unutmayın. Üniversitemiz yakın zamanda yükseköğretim kalite kurulu YÖKAK tarafından kalite konusunda Türkiye’de sadece 16 üniversiteye verilmiş olan kurumsal akreditasyon belgesini aldı. Ayrıca, yüksekokulumuzun fakülteye dönüşüm talebi Sayın Rektörümüzün de destek ve katkılarıyla önce üniversitemiz senatosundan geçti. Yüksekokuldan fakülteye dönüşüm sürecinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diyerek bu önemli haberi paylaştı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur: “Sizler Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı bu topraklarda eğitiminizi tamamlıyorsunuz.  Ancak bu eğitimin dönemin yeterliliklerini içerdiğini unutmayınız. Dünya çok hızlı gelişiyor. Alanlarınız da gelişecek. Dolayısıyla öğreniminiz hayat boyu devam edecek. Bunu lütfen unutmayınız. Gerektiğinde fedakarlıktan kaçınmayan, insanlara saygılı, onların duygularını anlayabilen birer birey olarak iş yaşamına atılacaksınız. Kendinize, ailenize, ülkemize karşı görevleri başaracağınıza inancımız tamdır. Hayatınızın bundan sonraki döneminde sağlık, mutluluk, başarının her daim sizlerle olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmalar devamında Çan Etili Seramik Halk Oyunları Ekibi’nin muhteşem gösterisi, konuklara keyifli anlar yaşattı.

Törenin gerçekleştirilmesinde katkı sunan dış paydaşlara plaket töreni düzenlendi. Bu törende; Kale Seramik Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal adına plaketini Kale Seramik İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Bayıroğlu’na, Kale Grubu Bölge Koordinatörü Nedim Ceylan’a, Onsekiz Mart Termik Santrali İşletme Müdürü Uğur Akçalı’ya, Etili Seramik adına Selçuk Tülek’e, Pera Seramik adına Fethi Mustafa’ya, Çan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Davut Tekne’ye, Çan Esnaf Odası Başkanı Emin Görgün’e, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin’e, Art Reklam Yetkilisi Orhan İstemi’ye katkıları sebebiyle plaket verildi.

Mezuniyet Programı Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Çan Meslek Yüksekokulu bulunan programların birincilerine hediye takdimiyle, dönem ortalamasına göre her iki okulunda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Çan Meslek Yüksekokulu, okul birincisi, El Sanatları Bölümü Mimari Dekoratif Sanatlar programı öğrencisi Enes Taşkıran yaptığı konuşmada: “Konuşmama birkaç teşekkür ile başlamak istiyorum; alanında uzman hocalarımızdan değerli bilgiler edindik. Yalnızca akademik olarak değil, hayata dair, insani değer kazanmamızda bize çok yardımcı oldular. Bu nedenle çok kıymetli hocalarımıza bize kazandırdıkları herşey için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tören, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Çan Meslek Yüksekokulu birincileri Şevval Şahin ve Enes Taşkıran’ın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri ve başarı belgeleri  takdim edildi.

Sonrasında tören kep atma  ve pilav ikramıyla sona erdi.