Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

29 Ekim 100. yıl Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası Sonuçları

Çan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji bölümü öğrencileri tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 31 Ekim 2023’te Çan MYO Kütüphanesi’nde 29 Ekim 100. yıl Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası düzenlendi.

Çan MYO Müdürü Öğr. Gör. Akın ARSLAN, okulumuz akademisyenleri ve farklı bölüm öğrencilerimizin de seyirci olarak katıldığı turnuvamız, başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizin anısına 1dk’lık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan, kadın ve erkek toplam 32 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada 5 turda oynanan toplam 70 maç sonucunda ödüller sahiplerini buldu.

Çan MYO kütüphanesinde gerçekleştirilen ödül töreninde Kadınlar Kategorisinde Gülüş KOÇKAN (Biyomedikal Cihaz Teknolojisi) birinci, Aynur ÖZER ikinci (Biyomedikal Cihaz Teknolojisi) ve Tuğba SAYIN (Sondaj) üçüncü olurken sporculara madalya ödüllerini Çan MYO Satranç eğitmeni Dr. Öğr. Üyesi Yasemin KAÇAR CANAYDIN takdim etti.

Genel Kategoride Mustafa IŞIK (AET) birinci, Ömer Caner MEMİŞ (Sondaj) ikinci ve Emirhan ÖNER (ETİ) üçüncü olurken sporculara kupa ödüllerini ÇAN MYO Müdürü Öğr. Gör. Akın ARSLAN teslim etti. Ödül törenimiz toplu aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Geniş izleyici ve oyuncu katılımıyla gerçekleşen turnuvamızda mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyor, seyirci olarak katılıp desteklerini esirgemeyen öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

 

Yarışmada gönüllü olarak fotoğraf ve video çekiminde destek olan ve günün hatıralarını güzel bir video hazırlayarak ölümsüzleştiren AET öğrencisi Hüseyin Efe Mutlu ve AET Öğrencisi Hasan Aksan öğrencilerimize, Gönüllülük Çalışmaları dersini alarak turnuva hazırlıklarında görev alan tüm öğrencilerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Yarışmaya katılan sporcuların listesi ve final sıralama aşağıda sunulmaktadır.