25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ilan edilmiştir. Kadına yönelik şiddetle sadece bir gün değil her gün mücadele edilmelidir. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da aktif çalışmalar yürütmektedir. Okulumuzda da bu konuda çalışmalar yürütmek ve konunun takibini yapmak üzere Doç. Tuba Batu, Öğr. Gör. Fatma Akçay ve Öğr. Gör. Gülşah Korucu Dündar'dan oluşan bir komisyon tayin edilmiştir. Bugünü hatırlatmak ve bu vesile ile kişileri bilgilendirmek amacıyla okulumuzda daha önce de bu konuda eğitimler vermiş olan Farklıyız Eşitiz Derneği Başkanı ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Nigâr Etizer Karacık'ı davet ederek, öğrenciler için 6 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 13:30 da Sıtkı Turan Amfisi A204'te 'Kadının İnsan Hakları-Cinsiyet Ayrımcılığı ile Mücade' başlıklı bir eğitim düzenleyecektir. Eğitime Fark-Et derneğinden Yönetim Kurulu Üyesi Hande Günalp Ergun ve Aysel Tutkun da katılacaktır. Eğitim tarihinin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nden bir gün sonra yapılacak olması da Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümünü olması sebebiyle ayrı bir anlam içermiştir.