20 Yıllık Tecrübesiyle Ersin Gönül, Genç Teknikerlerle Buluştu

Collins Aerospace mühendislerinden Ersin Gönül, 20 yıllık sektör tecrübesiyle elektronik teknolojisi ve mekatronik öğrencileriyle bir araya geldi. Uzun yıllar Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) bünyesinde çalıştıktan sonra Collins Aerospace İngiltere'de göreve başlayan Gönül, havacılık ve uzay sektörünün geleceğini gençlerle tartıştı.

Gönül, ATAK helikopteri gibi önemli projelerde edindiği deneyimlerle, sektörde teknikerlerin rolünün önemini ve bu alanda aranan özellikleri vurguladı. Ayrıca, havacılık ve uzay teknolojileri alanında çalışmak isteyen genç teknikerler için kariyer gelişim yolları hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilerin soru-cevap bölümüyle interaktif bir şekilde katıldığı bu etkinlik, gençler için büyük bir ilham kaynağı oldu. Gönül, tecrübelerini paylaşarak, bu heyecan verici alanda kariyer yapmak isteyenlere değerli rehberlik etti.

Bu özel buluşma, öğrencilere sektörel bilgi kazandırmanın yanı sıra, gelecek kariyer planlarına yön verme açısından da önemli bir adım oldu.