12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında 'Öykülerinde Sanatçı Kadınlar Toplumsal Cinsiyet ve Sanat Bağlamında Özne Olarak Sanatçı' başlıklı bildirisi online olarak sunulmuştur

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) - Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (KAEM) Kuzey Kıbrıs'taki ilk ve tek akademik toplumsal cinsiyet araştırma ve eğitimi merkezi olarak 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Kıbrıs’ta 8. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kongresi düzenledi. Bu kongrede El Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç Tuba BATU’nun ‘Öykülerinde Sanatçı Kadınlar: Toplumsal Cinsiyet ve Sanat Bağlamında Özne Olarak Sanatçı’ başlıklı bildirisi online olarak sunulmuştur. Kongre kapsamında kabul edilen tüm bildiriler, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın sorunlarına yönelik duyarlılık geliştirmeye ve bu konuları toplumun dikkatine getirerek farkındalığı yükseltmeye yönelik çalışmalardan oluşmuş olup, dergi ve bildiriler kitaplarında yayınlanarak akademik çalışmalar için referans da oluşturmaktadır.

Ekler

Katılım Sertifikası.pdf