Trakya Üniversiteler Birliği üyelerinin katılımıyla Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi Robotrak’19 başladı.

Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Edirne’de bulunan Balkan Yerleşkesi 75. Yıl Spor Salonu’nda İnsansız hava aracı, Sumo, Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Labirent Çözen ve Serbest Teknoloji kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmalarla başladı.
Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi Robotrak’19’da birlik üyesi üniversitelerin öğrencileri tarafından üretilen teknolojik aletler sergiye çıktı. 350 teknolojik alet arasında en fazla ilgiyi tarıma yönelik olanlar çekti.

Robotrak’19 da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ekibinin sergilediği “topraksız tarım projesi” yoğun ilgi gördü.

Proje Koordinatörü Çan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Recep Yavuz TURAN, iklim değişikliklerinin tarımsal üretimin şeklini değiştireceğini belirterek “topraksız tarım projesi” hakkında bilgi vererek, “Toprak kullanmadan, suyu devir daim ederek, gerekli besinleri suyun içerisine ekleyerek bunun küçük bir uygulamasını gerçekleştirdik. Fideler tamamen suyun içerisinde gelişiyor. Kökler suyun içerisinde olduğundan çok rahat gelişebiliyor. Sistemi bilgisayar üzerinden kontrol edebiliyoruz. Topraksız tarım projesiyle marul ve çilek ürettik, bunu daha da geliştirerek Türk tarımının kullanımına sunabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Gün boyu devam edecek etkinliklerin sonunda çeşitli kategorilerde dereceye giren projelere toplamda 21 bin Tl ödül verilecek.

Basın linki :

Trakya Üniversiteler Birliği’nin düzenlediği Robotrak’19 etkinliğe katılan ana katılımcı üniversiteler;

– Trakya Üniversitesi
– Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi