Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

ÇAN MYO Müdür Öğr. Gör. Akın ARSLAN ın Çanakkale Zaferi Kutlama ve Anma Mesajı

Bugün, haksız düşman saldırılarına tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!" sözünü yazdırdığımız "ÇANAKKALE ZAFERİ" mizin 108. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

 

Çanakkale Savaşları maneviyatın maddiyata galip gelmesiyle, dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerde bağımsızlık fikrinin güçlenmesine ışık tutmuştur. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir.

 

Çanakkale savaşlarında özellikle Arıburnu ve Anafartalar cephelerinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyle birlikte  verdiği üstün mücadele ve bu mücadele esnasında Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir.” şeklinde verdiği tarihi emir; Türk milletinin kaderini yeniden yazmasında bir mihenk taşı olmuştur.

 

Dünya’ya örnek olan bu savaş, 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir.

 

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Öğr. Gör. Akın ARSLAN

Müdür