Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

ÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ONSEKİZ MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA ETKİNLİĞİ(18.03.2022)

Çan Meslek Yüksekokulu tören salonunda, Çan MYO adına Öğretim Görevlisi Şirin Eker ve Öğretim Görevlisi Sevcan Turan’ın organizatörlüğü ile gerçekleştirilen etkinliğe, Çan Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli, öğrenciler, basın mensupları ve Çan Belediyesi temsilcileri katıldı.

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşuyla ve İstiklal Marşı’yla  başlayan tören programı, Çan MYO Müdürlüğü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi bölümü Öğretim Görevlisi Şirin Eker’in konferansının,

“Bugün, haksız düşman saldırılarına tam 253 bin askerimizi şehit verdiğimiz, ancak tarihe altın harflerle ÇANAKKALE GEÇİLMEZ!  sözünü yazdığımız Çanakkale Zaferi’mizi kutlamak üzere toplandık. Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümü anısına hazırladığımız programa hoş geldiniz.

Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde de büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.

Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Açış konuşmasıyla devam etti. Öğretim görevlisi Şirin Eker,  Çanakkale Savaşları’nı anlatan konferansı ve belgesel gösterimiyle, programın anma ve akademik sunum bölümü tamamlanmış oldu.

Çanakkale Savaşları’nın 107. yılını anma töreninin ikinci bölümünde, her yıl düzenlenen “18 Mart Çanakkale Savaşları Hızlı Satranç Turnuvası” ödül töreni gerçekleşti.

Çan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Satranç dersi alan öğrencilerinin, organizatörlüğünde gerçekleşen turnuva; Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi, Uluslararası Satranç Hakemi (International Arbiter-IA), Çan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Satranç dersinin akademik danışmanı Dr. Yasemin Kaçar Canaydın’ın mentörlüğünde 15 Mart 2022 tarihinde 30 öğrencinin katılımıyla, beş tur oynanmıştı.

Sporculara ödülleri Çan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Uğur Dündar, Çan Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İlker Ergün tarafından takdim edildi.

Anma etkinliğine katılanlara ve etkinliğin organizasyonunu gerçekleştiren Öğretim Görevlisi Sevcan Turan, Öğretim Görevlisi Şirin Eker’e teşekkür eden Çan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Uğur Dündar, bu etkinliklerin önemine, eğitim ve öğrenimin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan kapanış konuşmasıyla tören sona erdi.

 

Gerçekleşen Tören Programı

  • Saygı Duruşu
  • İstiklal Marşı
  • Çan MYO Öğretim Görevlisi Şirin Eker’in  “Çanakkale Savaşları ve Zaferi” Konferansı ve Belgesel Gösterimi
  • 18 Mart Çanakkale Savaşları Hızlı Satranç Turnuvası Ödül Töreni