22 Aralık 2021 El Sanatları Bölümü Atölye Çalışması

El Sanatları bölümü Seminerler dizisinin Aralık ayı konuğu İstanbul’da yaşayan ve üreten, sanatçı Zeynep CİN ’di. Sanatçı; öğrencilerimize öncelikle Ekoprint Tekniği üzerine bir teorik anlatımda bulundu. Ardından uygulamalı atölye çalışmasında, tekniğin inceliklerini ve ayrıntılarını gösterdi. Etkinliğe katılan Mimari Dekoratif Sanatlar 1. Ve 2. Sınıf öğrencileri ve bölümün öğretim elemanları Doç Tuba BATU, Öğr. Gör. Zeynep KÜNELGİN AKBAŞ, Öğr. Gör. Hilal YAMAN TAŞKIRAN, Öğr. Gör. Nazmi GÜL, Öğr. Gör. Ayhan TAŞKIRAN ve Öğr. Gör. Seyfullah BÜYÜKÇAPAR kendi uygulamalarını yaptılar. Çalışma tüm aşamalarıyla yaklaşık dört saat sürdü. Etkinlik bitişinde sanatçı Zeynep CİN’e teşekkür belgesi sunuldu.

Zeynep CİN, 2003’te İstanbul Üniversitesi, Orman Endüstri Mühendisliği ’nden mezun olduktan sonra sanata olan ilgisini okulla perçinlemek istedi ve Marmara Üniversitesi Resim-iş Öğretmenliği ’ne girdi. 2007 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca gönüllü kurumlarda sanat eğitmenliği yaptı. Aynı bölümdeki Yüksek Lisans eğitimi sürecinde, 2008-2009 öğretim yılında İtalya ’da L’Aquila Güzel Sanatlar Akademisi ’nde çalıştı, 2010 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılından beri, farklı kurumlarda plastik sanatlar atölye çalışmaları gerçekleştirmekte olan Zeynep CİN, on yıldır Çizgi Çocuk Atölyesi'nde yaratıcı resim ve heykel çalışmaları yapıyor, sanat eğitiminde alternatif yaklaşımlar geliştiriyor ve uyguluyor. 2009-2011 arası sanatçı arkadaşlarıyla birlikte “216 Düşünce ve Üretim Alanı” nında projeler üretti. Halen sanatsal çalışmalarına, çeşitli enstelasyon, video ve baskı çalışmaları üreterek devam etmektedir. 2017 yılından beri bitkilerle baskı yöntemleri üzerine çalışıp, üretmeye, öğrendiklerini paylaşmaya devam ediyor.