TEKNOFEST Kapsamında TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen Yarışlar

2005 yılından bu yana düzenlediğimiz "Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları", üniversitelerimiz ve kamuoyunda alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmayı, ülkemizin batarya beslemeli araçlar teknolojisinde gelişimine katkı sağlamayı, katılımcılara mesleki ve sosyal alan deneyimi kazandırmayı amaçlamaktadır.

Katılımcılara 25.000 TL hazırlık desteği yanında, TEKNOFEST ödül töreni'nde 50.000 TL'ye varan tutarlarda performans ödülleri ve özel ödüller verilmektedir. Elektromobil ve hidromobil kategorilerinde düzenlenen yarışlar, bu yıl 31 Ağustos - 5 Eylül tarihlerinde İstanbul Park Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecektir.

2016 yılından bu yana sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde düzenlediğimiz "Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması", gençlerimizi İHA teknolojilerine yönlendirmeyi, ülkemizin bu alanda sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi arttırmayı, aynı zamanda katılımcılara teknik ve sosyal deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır.

Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz "Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması", herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın katılımcıların tamamen hayal ve fikir dünyalarını geliştirerek farklı yapılardaki (sabit kanat, döner kanat, çırpan kanat, hibrit vb.) İHA'larla her türlü bilimsel, teknolojik, yetenek ve beceriye dayalı uçuşları teşvik etmek ve ülkemizin İHA teknolojisinde sahip olduğu rekabet gücünü arttırmayı amaçlamaktadır.

İHA Yarışmaları için katılımcılara 18.000 TL'ye kadar hazırlık desteğinin yanında, TEKNOFEST ödül töreni'nde 50.000 TL'ye varan tutarlarda performans ödülleri ve özel ödüller verilebilecektir.

Yarışmalar, bu yıl 13 Eylül - 18 Eylül tarihlerinde Bursa Yunuseli Havalimanı'nda gerçekleştirilecektir. TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Uluslararası İHA Yarışması ve Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması ile ilgili detaylı bilgi www.teknofest.org sayfasından duyurulmaktadır.

Geçen yıl Sayın  Cumhurbaşkanımız ve devlet erkanının katılımı ile Gaziantep'te gerçekleşen TEKNOFEST, bu yıl İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşecektir.

Genç insan kaynağının bilgi, beceri ve çalışma azmini arttırarak Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ülkemizi bilim ve teknoloji alanında 2023 hedeflerine ulaştırmayı amaç edinen TEKNOFEST, oluşturduğu heyecan ve dinamizm ile sahip olduğumuz güçlü potansiyeli ortaya çıkarmakta ve insanımıza "her güçlüğü aşabilirim, her teknolojiyi geliştirebilirim" özgüveni kazandırmaktadır.