Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

!!! ÖNEMLİ !!! 12 Kasım Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etme ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde ulusal çapta tatbikat düzenlenecektir.

Tatbikatın ilimizde amacına uygun bir şekilde gerçeklemesi için aşağıda maddeler halinde belirtilen hazırlıkları kamu, özel tüm kurum kuruluşlar yapacaktır.

 

Genel Hususlar:

a) Tatbikat 81 ilimiz ve ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecektir.

b) Tatbikat 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü, saat 18:57'de uygulanacaktır.

c) Tatbikat sırasında hareketi yapılacaktır. ÇÖK-KAPAN-TUTUN

ç) Tatbikat saatinde tüm öğrenci yurtları (resmi-özel), kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanları ile askeri ve sivil lojmanların tatbikata katılımları sağlanacaktır. Bu konuda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarda, lojmanı olan askeri ve sivil kurumlar lojmanlarında tatbikatın yapılmasını sağlayacaklardır.

d) Tatbikat saatinde faaliyetine devam eden özel eğitim kurumlarının, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşlarının, özel tesis ve işletmelerin bilgilendirilerek üretimi aksatmayacak şekilde tatbikata katılması teşvik edilecektir. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü özel eğitim kurumlarının, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri ve Ticaret İl Müdürlüğü özel tesis ve işletmelerin bilgilendirilmesi ve gereğinin yapılmasını sağlayacaklardır. 

e) İl ve ilçelerde tüm okul yöneticileri ve öğretmenler tatbikat hakkında bilgilendirilecek, öğretmenler (Çök-Kapan-Tutun) hareketini öğrencilere anlatarak Cuma günü 11 Kasım 2022 sınıflarında uygulatacak olup, tatbikat saatinde tüm öğrencileri aileleriyle birlikte evlerinde tatbikata katılmaya davet edecektir. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi ve özel tüm okulların bilgilendirilmesi ve 11 Kasım 2022 cuma günü tüm okullarda tatbikat yapılması ile 12 Kasım günü yapılacak tatbikata öğrencilerin aileleri ile birlikte evlerinde katılması hususunu duyuracak ve takip edeceklerdir.

Ekler

Genelge.pdf