MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI - 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması

Genel Müdürlüğümüz rehberliğinde Şanlıurfa Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonunda 8-10 Nisan 2020 ve 14-18 Haziran 2021t arihleri arasında yapılması planlanan 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın dünyada ve ülkemizde görülen COVID-19 salgını nedeniyle ertelendiği bilinmektedir. 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması ilgi Makam Onayı ile 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde, onay ekinde yeralan kılavuzlar doğrultusunda, “Göbeklitepe” teması ve “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” sloganıyla, COVID-19 salgını nedeniyle ulusaldüzeyde, seyirciler asgari seviyede tutularak ve ya seyircisiz olarak Temalı, Çizgi İzleyen(TemelSeviye), Çizgiİzleyen(HızlıSeviye), Çizgiİzleyen(İleriSeviye), MiniSumo, İnsansız Hava Aracı(MiniDrone), Endüstriyel Robotik Kol,Tasarla alıştır, Yumurta Toplama(CarettaCaretta), Serbest Proje, Labirent Ustası ve Tozkoparan(TemelSeviye) olmak üzere 12 kategoride yapılacak olup yarışmanın Uygulama Kılavuzu ve diğer dokümanları http://robot.meb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır. COVID-19 salgını nedeniyle yarışmaya katılacak yarışmacı sayısını azaltmak ve yarışmanın ortaya çıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak amacıyla 12 kategoride yapılacak yarışmaların en yoğun katılımı olan Çizgiİzleyen(TemelSeviye), Çizgiİzleyen(İleriSeviye), Çizgiİzleyen(HızlıSeviye), İnsansız Hava Aracı(MiniDrone), Mini Sumo ve Labirent Ustası olmak üzere 6 kategoride Genel Müdürlüğümüz ile ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri San.veTic.A.Ş. Arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde riders. aiplatformunda Sanal Robot Yarışması ile öneleme yapılacaktır. Bakanlığımızca düzenlenen 14.Uluslararası MEB Robot Yarışması'na http://robot.meb.gov.tr adresinden 7 Mart 2022 tarihinden itibaren başvurular başlamıştır.