MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ - Ulusal STEAM Yarışması

Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde, ulusal ve uluslararası birçok kurumun paydaş olduğu TÜBİTAK tarafından desteklenen TÜBİTAK 4007 Manisa Bilim Şenliği düzenlenmesi planlanmaktadır. Pandeminin seyri ve hava koşulları nedeni ile 24-27 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan şenliğimiz 11-14 Mayıs 2022 tarihlerine ertelenmiştir.

Planlanan bu şenlikte yüzlerce etkinliğin arasında Ödüllü Ulusal STEAM Yarışması da yer almaktadır. Lise ve üniversite  düzeylerinde gerçekleşmesi planlanan Ulusal STEAM Yarışması başvuruları da bu erteleme çerçevesinde 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Yarışma kapsamında lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilerimizin sorumluluk alarak topluma ayda sağlayacak projeler oluşturmaları, bilim ve teknoloji alanında multidisipliner yöntemlerle kalıcı çözümler üretmeleri beklenmektedir. Projelerin temel hedefi; öğrencilerin problem çözme becerilerine katkıda bulunmak, katılımcılara yaparak-yaşayarak öğrenme deneyimi sunmak, bilim ve teknolojiyi geniş kitlelere ulaştırmaktır. Mühendislik Tasarım / Robotik Kodlama ve Atık Malzemelerle İnovasyon / Küresel Sorunlara Çözüm kategorilerinde gerçekleşecek yarışmada dereceye giren öğrencilere bilgisayar, tablet ve akıllı saat gibi ödüller yer almaktadır. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi http://bilimsenligi.mcbu.edu.tr/ web adresinde yayınlanmış olup başvurular aynı web adresi üzerinden yapılacaktır.