Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ - Sosyalfest Sosyal Model Tasarım Yarışmaları

Cumhuriyetimizin bu yeni yüzyılında, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Karabük Üniversitesi ailesi olarak bilimin yüzyılı, gençliğin yüzyılı, istikbalin yüzyılı, kalkınmanın yüzyılı, değerlerin yüzyılı, dijitalin yüzyılı, iletişimin yüzyılı ve sürdürülebilirliğin yüzyılı diyerek bugüne kadar elde ettiğimiz başarılardan çok daha büyük başarılara imza atmak için, Bilim Merkezli Öğrenci Dostu Üniversite olarak kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu bağlamda Sosyalfest, bu vizyonumuzun en önemli parçası olarak ortaya çıkmaktadır.

Sosyalfest, milli bir sosyal bilimler hamlesinin başlatılması hareketidir. Bu maksatla gençliğin ve bilimin gücünü birleştirmeyi hedeflemektedir. Milli sosyal bilimler hamlesi ile Türkiye'nin ve dünyanın insan ve toplum merkezli sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirilmesini amaçlamaktadır. "Sosyalfest"in misyonu , toplumsal konularda yenilikçi veya sorun çözme odaklı alternatif yaklaşımlar geliştirmek üzere toplumun her kesiminden paydaşların bir araya gelmesini sağlamaktır.

Yenilikçi ve sorun çözme odaklı yaklaşımlar içeren misyonu ile Türkiye'de milli bir sosyal bilimler hamlesinin başlatılması vizyonuna sahip olan Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali, ilgili birçok paydaşın katılımıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivalidir. Sosyalfest bu kapsamda ortaokul, lise ve üniversite kategorisi altında toplam on dört sosyal model tasarım yarışması ile sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel, sportif içerikli alan etkinliklerinden oluşan bir bütünlüğü temsil eder. "Gelişime Öncülük Et" teması altında şekillenen sosyal model tasarım yarışmalarının kapsamı birey ve toplum ilişkisi etrafında şekillenir. Bu doğrultuda sorun olan veya geliştirilmesi gereken bir konuda; mevcut sorunu çözen, sistemi geliştiren veya yapıyı değiştiren yenilikçi sosyal model tasarımlarının ortaya konulabilmesi Sosyalfest Sosyal Model Tasarım Yarışmaları'nın kapsam ve sınırını çizer.

Bu bağlamda Sosyalfest Sosyal Model Tasarım Yarışmaları'nın daha önce 02 Şubat 2024 Cuma günü olarak ilan edilen son başvuru tarihi, gelen yoğun talep üzerine 09 Şubat 2024 Cuma gününe uzatılmıştır.