Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ - İnsan Hakları Projesi (Güncelleme)

Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı gereği yürürlüğe konan "İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi" açılış programı, Adalet Bakanlığı çağrısı ile 8 Bakanlıktan 17 Genel Müdürlük, Üniversitemiz ve diğer proje paydaşlarının katılımıyla 18 Kasım 2021 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilmiştir.

Projenin ilk faaliyeti olarak; "Üniversitelerde Sosyal Arabuluculuk" uygulamalarının başlatılmasına ve arabuluculuk eğitim programlarının akademik personel, idari personel ve öğrenciler için ayrı ayrı planlanmasına karar verilmiştir. Bununla beraber katılımcılara başarı belgesi/sertifikalarının Atatürk Üniversitesi “İnsan Haklarını ve Şiddetle Mücadele Bilincini Güçlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi", MCBÜ İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, İlgili Bakanlıklar ve HEGEM Vakfı onaylı olarak düzenlenmesine karar verilmiştir.

25 pilot ilde başlatılan projemizin protokol imzalayan 25 devlet üniversitesi katılımcılarının sertifika programları Bakanlık, HEGEM Vakfı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından yürütülecek ve belgelendirilecektir. İkinci etapta proje kapsamına alınacak pilot iller üniversitelerinin katılımcılarının sertifika programları Bakanlık, HEGEM Vakfı ve Atatürk Üniversitesi İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Bilincini güçlendirme uygulama ve araştırma ve uygulama merkezi tarafından yürütülecek ve belgelendirilecektir.

Proje ve sertifika program uygulamaları hakkında geniş bilgiye aşağıya linkleri çıkarılan web sitelerinden ulaşılabilmektedir.

 

https://birimler.atauni.edu.tr/insan-haklari-ve-siddetle-mucadele-bilincini-guclendirme-uygulama-ve-arastirma-merkezi/

https://insanhaklari.mcbu.edu.tr/

http://www.hegemvakfi.org.tr/

https://sosyalarabuluculuk.org/

 

Ekler

Adalet Bakanlığı ile HEGEM Vakfı İş Birliği Protokol .pdf
Atatürk Üniversitesi ile HEGEM Vakfı İş Birliği Protokol.pdf
Merkez Müdürlüğü Yönetmeliği.pdf
Proje bilgi dosyası.pdf