Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

ANKARA SOSYAL BİLİMLERÜNİVERSİTESİ - Uygulamada Sigorta Hukuku Eğitimi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASBÜSEM) tarafından "Uygulamada Sigorta Hukuku" eğitimi verilecektir. Sigorta davaları sıklıkla karşımıza çıkabilecek niteliktedir. Uygulamada sigorta davalarının genel mahkemelerin yanı sıra sigorta tahkim komisyonunda da görüldüğü bilinmektedir. Son dönemde özellikle bedeni tazminatın hesaplanması ve sigorta kuruluşlarının sorumlulukları kapsamında sık sık mevzuat değişiklikleri yaşanmaktadır. İlgili düzenlemelere ilişkin Anayasa Mahkemesi iptal kararı ve Danıştay yürütmeyi durdurma kararları söz konusudur. Aynı zamanda KTK ‘da değişiklikler gündeme gelmiştir.Bedeni zararların hani yaşam tablosuna göre hesaplanması gerektiği, teknik faiz uygulanması hususu, destek alacaklarında güncel uygulamalar, hangi alacaklar sigorta kuruluşlarının sorumluluğunda olduğuna ilişkin kapsamlı bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır.

Diğer yandan arabuluculuk dava şartının sigorta davalarına etkisi de güncel olarak bilinmesi gerekmektedir. Diğer bir konu sigorta tahkim yargılamasına ilişkin hususlardır. Nasıl başvurulur, başvuru öncesi neler yapılması gerekmektedir, sürekli sakatlıklarda maluliyet raporları nasıl olmalıdır, tahkim kararlarına karşı kanun yolları, itiraz ve temyiz prosedürü nasıl ilerlemektedir, bu konular da yine bilinmesi gereken hususlardır. Diğer bir konuda sigorta rücu davalarının nasıl yürütüldüğü, görevli ve yetkili mahkemeler, arabuluculuk aşamaları hususundadır.

Sigorta davalarının nelerden ibaret olduğu hususu anlatılarak katılımcıların uygulamada sigorta hukuku ile  ilgili çalışma yapabilmelerine katkı sunulması hedeflenmektedir. Söz konusu bu eğitim, Av. Dr. Atakan Âdem Selanik tarafından yürütülecektir. Kendisi, Allianz Sigorta, Groupama Sigorta, HDİ Sigorta, Güvence Hesabı, Türkiye Sigorta, Generali Sigorta gibi sigorta şirketlerinin vekilliğini üstlenmektedir. Arabuluculuk Daire Başkanlığı Ticaret ve Sigorta Hukuku uzman arabulucu teori eğitmeni listesinedir. Aktif olarak arabuluculara sigorta hukuku teori dersi anlatmaktadır. 

Ekler

UYGULAMADA SİGORTA HUKUKU.pdf