2024-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

ÖSYM Duyurusu

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına

19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren

ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise e-devlet üzerinden Üniversite e-kayıt ekranından 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

E-devlet üzerinden e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır (Belge zorunluluğu bulunmayan bölümler için e-devlet üzerinden yapılması önerilir). E-devlet üzerinden e-kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-kayıt yapamayan adaylar, 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında, mesai saatlerinde (08:00-17:00) kayıt işlemlerini yerleştikleri akademik birime şahsen giderek veya noter onaylı vekaletname vererek kayıt yaptırabileceklerdir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN E-KAYIT İŞLEMLERİ

• Üniversitemize YKS ile yerleşen öğrenci adaylarının, e-kayıt yapabilmeleri için PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları gerekmektedir.
  • E-Devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr adresine girerek e-kayıt işlemlerinizi e-kayıt kılavuzunda belirtilen açıklamalara göre tamamlayınız. (E-Kayıt Kılavuzu için tıklayınız)
  • Askerlik durum bilgileri Asker Alma Dairesinden, lise mezuniyet bilgileri Milli Eğitim Bakanlığından e-kayıt sisteminde takip edilebileceğinden, öğrenci adaylarının ayrıca bu durumlarıyla ilgili belge getirmelerine gerek yoktur. Ancak, mezun olduğu halde Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler e-kayıt yapamayacak, sistem tarafından yerleştiği akademik birime yönlendirilecekler ve şahsen kayıt yapacaklardır.
  • E-kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkodlu bilgisayar çıktısını mutlaka almaları gerekmektedir.
  • E-devlet üzerinden e-kayıt yaptıran öğrencilerin ayrıca yüzyüze kayıt için gelmelerine veya herhangi bir  belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır. Ders Kayıt tarihleri ile Ders başlangıç tarihlerini takip etmeleri yeterlidir.  [Akademik Takvim için Tıklayınız.]

Herhangi bir sebeple, E-Devlet sistemi üzerinden kesin kayıt yapmayan/yapamayan adaylar yüzyüze kayıt tarihleri içerisinde aşağıdaki evraklarla birlikte öğrenim görecekleri akademik birime başvurmalıdır.

Akademik Birimlerin Kayıt adresleri ve iletişim bilgileri için tıklayınız.

YÜZYÜZE KAYIT YAPACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN EVRAKLAR
  1. Lise Diploması Fotokopisi (Aslı yanınızda olması koşulu ile)
  2. 2024 YKS Ek  Yerleştirme Sonuç Belgesi(İnternet Çıktısı)
  3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  4. Kayıt Tarihi itibariyle askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge (28 yaşından büyük adaylar için)

BİLMENİZ GEREKENLER

• Online veya Yüzyüze, belirtilen tarihler arasında e-kayıt veya şahsen kayıt yapmayan adaylar, herhangi bir hak iddia edemez.
  • Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.