Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

2024-2025 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

..::2024-2025::..

16-20 Eylül 2024

Kayıt Yenileme

23-27 Eylül 2024

Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları

23 Eylül 2024

Derslerin Başlaması

.::ÖĞRENİM ÜCRETİ / KATKI PAYLARI::..

***** Meslek Yüksekokulumuz programlarına normal şartlarda ilk 2 yıl katkı payı (harç) alınmamaktadır. Ancak aynı anda başka bir üniversiteye de kayıtlı olan öğrencilere katkı payı ödeme şartı oluşur.

***** Katkı Payı (harç) borcu oluşan öğrencilerimiz bu ödemeyi yapmadan ders seçimi işlemi yapamazlar...

ÖNEMLİ HATIRLATMA

02.07.2024  tarih ve 32590 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar (Karar Sayısı: 8703)'ın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'na göre; "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır."

02 Temmuz 2024 tarih 32590 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 8703 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı için TIKLAYINIZ

Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz ;

Yabancı Uyruklu öğrenciler için “2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim

Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın 3. Maddesi ile Geçici Madde 1’de belirtilen hususlara uygun olarak;

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılından önce kayıt olanlardan Katkı Payı/Öğrenim Giderinin 3 katı,

2021-2022 ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt olanlardan Cari Hizmet Maliyetinin 1,5 katı,

2023-2024 ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt olanlardan Cari Hizmet Maliyetinin 2 katı katkı payı/öğrenim ücreti uygulanmıştır.

2024-2025 Öğretim Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Katkı Payları için TIKLAYINIZ

 

ÖNEMLİ UYARI :  Öğrenim Ücreti / Harç ödemeleri yalnızca bu sayfada belirlenen yöntemlerle yapılabilmektedir. Hiçbir ad altında harici bir IBAN numarasına Havale / EFT yapmayınız. 

Dikkat: Normal öğrenim sürelerini aşmayan örgün öğrenim öğrencilerden harç alınmayacaktır. 

Önlisanslarda 2. yılını, lisans programlarında 4.yılını (Tıp fakültesi 6.yılını) dolduran örgün öğrenim öğrencilerinin yatıracağı ücretler ile ikinci öğrenim okuyan öğrencilerin yatırmaları gereken tutarlar aşağıda belirtilmiştir.

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı(Harç) ödemeleri ZİRAAT BANKASI , kurumsal tahsilat işlemleri üzerinden İnternet Şubesi veya ATM'ler aracılığıyla her dönem başında  akademik takvimde  belirtilen tarih aralığında  TC Kimlik Numarası girilerek yapılacaktır.

FAKÜLTE/ YÜKSEKOKUL/ M.Y.O. ÖRGÜN ÖĞRENİM İKİNCİ ÖĞRENİM
YILLIK 1.DÖNEM 2.DÖNEM YILLIK 1.DÖNEM 2.DÖNEM
Çan Meslek Yüksekokulu                                  824,00 412,00 412,00 3.329,00 1.664,50 1.664,50

 

 

..:: KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ ::..

 

16-20 Eylül 2024

Kayıt Yenileme

23-27 Eylül 2024

Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları

23 Eylül 2024

Derslerin Başlaması

 

  • Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM’si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile ödenecektir. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.

 

Dikkat: Normal öğrenim sürelerini aşmayan örgün öğrenim öğrencileri herhangi bir ödeme yapmayacaklardır.

  • Not: Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz. (Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin eski kodlarıyla aynı koda sahip olmaları gerekmektedir.) Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Ekranda zorunlu dersler ve seçmeli dersler ayrı sekmelerde yer almaktadır. Almanız gereken dersleri seçip “Danışman Onayına Gönder” butonuna basarak kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Boş Kayıt Yapmak isteyen öğrenciler kayıt yenileme ekranında sağ üstte bulunan “Boş Kayıt Yapmak İstiyorum” bağlantısı aracılığıyla kayıtlanma işlemlerini tamamlayabilirler.
  • Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) giriş parolasını unutan-kaybeden öğrenciler, Parola işlemleri için sistemde kayıtlı cep telefonunuz aracılığı ile 444 17 18 nolu telefonu arayabilirsiniz. Parola ile ilgili öneri ve sorularınız için https://destek.comu.edu.tr/ adresinden talep girişinde bulunabilirsiniz.
  • Öğrenim görmek isteyen tüm öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemini yapmaları gerekmektedir (hazırlık sınıfları ve 1. sınıflar dahil)
  • İsteğe bağlı veya zorunlu hazırlık sınıfı öğrencileri de yukarıda belirtilen tarihler içinde kayıt yenileme işlemi yapacaklardır. Ancak bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri -diğer öğrencilerden farklı olarak- ders seçimi şeklinde değil, hazırlık programı kaydının yenilenmesi şeklinde olacaktır.