2022 Afet Tatbikatı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 42.md (c) bendinde "Başkanlığın görev ve sorumluluk alanına giren konularda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektörle işbirliği içerisinde tatbikatlar yapmak veya yaptırmak" yetkisi ve görevi verilmiştir. Bu yetki ve görev kapsamında AFAD Yönetimi Başkanlığı 2022 yılını "Tatbikatlar Yılı" olarak ilan etmiştir. Hazırlanan plan kapsamında 2022 yılı Aralık ayında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fakülte, Yüksekokul ve Enstitüde Deprem Anı Uygulamaları ile öncelikle eğitim, daha sonrasında ise eğitimde verilen bilgilerin belgelendirilerek uygulamasının yapılması ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne dönüş yapılması öngörülmüştür.

22 Aralık 2022 saat 15.00 de ise alınan eğitimin ve bina tahliye uygulaması tatbik edilecektir. Ayrıca deprem tatbikatında olay anını simüle etmek için saat 15.00'da 10 saniye, 15.01' de tekrar 10 saniye yangın alarmı çalınacaktır.

Binada bulunun herkesin alarmlarla birlikte okul bahçesinde toplanma noktasına gitmesi gerekmektedir.