10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü Yürüyüş Etkinliği

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm yaş grubu bireylerde sağlıklı yaşam davranışlarının kazandırılması ve sürdürülmesi amaçlanmaktadır. 2017 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA-2017) raporuna göre 15 yaş ve üzeri bireylerde obezite görülme sıklığı %31.5, düşük fiziksel aktivite düzeyi %42.4 olarak bulunmuştur. Bireylerde fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması ve konu hakkında farkındalık yaratılması için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" olarak kutlanmaktadır.

10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü Etkinlikleri kapsamında, 10 Mayıs 2024 Cuma Günü saat:10:00'da Merkez İlçe Golf Çay Bahçesinden başlatılıp Yeni Kordonda sona erecek olan Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Etkinliği düzenlenmesi planlanmıştır.