Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Ülkemizin ve Üniversitemizin Gururu ''ÇOMÜ Robot Ekibi'' Dünya İKİNCİSİ Oldu

Ülkemizin ve Üniversitemizin Gururu ''ÇOMÜ Robot Ekibi'' Dünya İKİNCİSİ Oldu.

12-13 Mart 2016 tarihlerinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan Uluslararası robot yarışması olan ''RobotChallenge 2016'' ya 39 ülkeden 645 robot yarışmak için katılmış ve Çan Meslek Yüksekokulu'ndan yarışmaya katılan ÇOMÜ Robot Ekibi Dünya İKİNCİSİ olmuştur.

Mini Sumo kategorisinde dünyanın en büyük yarışması olan ve 13.sü yapılan ''RobotChallenge 2016''da şimdiye kadar hiçbir Türk takımı dereceye girememişti. Bu yıl katıldığı Ulusal ve Uluslararası Robot Yarışmalarında başarılı olan ÇOMÜ ROBOT EKİBİ, ilk defa katıldığı ''RobotChallenge 2016 ''da '' Wasser (su) '' adlı Mini Sumo robotla Rusya, Almanya, Çin, İtalya, İngiltere, Suudi Arabistan, Yunanistan, Meksika, Fransa gibi ülkelerin yer aldığı 39 ülke içerisinden Türkiye'yi 2. sıraya taşımanın onurunu yaşattı.

Robot Ekibi Sorumlusu Öğr. Gör. Ertuğrul KANMAZ açıklamasında şunlara değindi:

''Viyana'daki Uluslararası yarışmaya, 6 kişiden (İsmet DÜKAR, Cemali CANBOLAT, Burak Can DEMİRKAYA, Osman AKDAĞ, Özgün ÖZEN, Orhan ÇAVAŞ) oluşan bir ekiple katıldık. 39 farklı ülkeden gelen takımların yanı sıra Türkiye'den Mini Sumo kategorisinde 3 takım yarışmaya katıldı. Türk takımlar arasında ilk elemeleri geçen tek Türk takımı olduk. Ülkemizi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak temsil ettiğimiz yarışmada ''Wasser'' isimli Mini Sumo robot ile finale kadar çıkıp İKİNCİ olduk. Ayrıca ''Tazz'' isimli Mini Sumo robotumuz da BEŞİNCİ oldu. Bu yıl 13.sü yapılan yarışmada daha önceki yarışmalarda ülke olarak hiçbir derece alamamıştık, ÇOMÜ Robot Ekibi olarak ilk kez katıldığımız yarışmada dereceye giren ilk Türk takımı olduğumuz için üniversitemiz ve milletimiz adına haklı bir gururu yaşamaktayız.

Başından sonuna kadar büyük bir heyecanla geçen yarışmada ülkemiz adına yarışmanın sorumluluğunu omuzlarımızda hissettik. Yarışmada birinciliği alamadığımız için elbette üzgünüz. Sadece 39 ülkenin eğitim kurumlarıyla değil, robot üretimi yapan büyük şirketlerle de yarıştık; öyle ki yarışmada ekibimize diğer katılımcılar tarafından ''Crazy Turks Team'' denilecek kadar iyi performans sergiledik. Robot yarışmalarının en büyüğü olan ''All Japan Robot-Sumo Tournament''te Mini Sumo robot yarışmaları olmadığı için –Mini Sumo kategorisinde­- dünyanın en önemli yarışması olan ''RobotChallenge''te başarıya ulaşan ÇOMÜ ROBOT EKİBİ öğrencilerime emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.

            Ekibimize tüm olanakları sağlayan başta Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yücel ACER Hocamıza, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Mirza TOKPUNAR'a, Prof. Dr. Ahmet ERDEM'e, Prof. Dr. Metehan UZUN'a, Çan MYO Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet ERAT'a, sabrı ve desteği için sevgili eşim Öğr. Gör. Dr. Kezban KANMAZ'a, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na ve desteklerinden dolayı METAY OTO'ya teşekkür ederim. Her yıl farklı öğrencilerimizle başarılar kazandığımız bu tür yarışmalarda hem üniversitemizin hem de ülkemizin bayrağını en üstlere taşımak için elimizden gelen gayreti sergilemeye devam edeceğiz''.


252-bvbs-r1.jpg

252-bvbs-r2.jpg

252-bvbs-r3.jpg

252-bvbs-r4.jpg

252-bvbs-r5.jpg