Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

SOMA FACİASI'NDA ŞEHİT OLAN MADENCİLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

SOMA FACİASI'NDA ŞEHİT OLAN MADENCİLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

İki yıl önce 13 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma Faciası'nın 2. yıldönümünde, Maden Teknolojisi programı öğrencileri kendi  harçlıklarıyla oluşturdukları   bütçeyle  Çan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine hayır pilavı ve lokum dağıttılar.  Bu konudaki duyarlılıkları ve sorumluluklarıyla  toplumun her kesimine örnek olacak bir tutum sergileyen Çan Meslek Yüksekokulu Maden Teknolojisi Programı öğrencileri; tüm sivil toplum paydaşlarını   Soma Faciası'nı unutmamaya davet ettiler.

Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü öğrenci temsilcisi Emel Buruk, ''Soma‘da elim bir kaza sonucu şehit olan 301 madencimizin unutulmaması bu kazaların tekrarlanarak,  madencilerin kaderi olmaması adına,  her yıl düzenlediğimiz anma günümüze hoş geldiniz''  diyerek açış konuşması yaptı. Şehit Madencileri Anma Etkinliği,  bir dakikalık saygı duruşu ve pilav ikramıyla devam etti.  

Etkinliğe  Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat,  Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muzaffer Yücel, Madencilik ve Maden Çıkarma Bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Celal Kamacı, Öğr. Gör. Fatma Çınar, Öğr. Gör. Emrah Durgut ve Meslek  Yüksekokulu Sekreteri Turgay Özkan katıldı.

257-abxr-r1.jpg
257-abxr-r2.jpg
257-abxr-r3.jpg
257-abxr-r4.jpg
257-abxr-r5.jpg