Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Robot Ekibinin Yeni Başarısı

24-25 Ekim 2015 tarihlerinde İzmir´de yapılan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası Robot Yarışması'na katılan, Çan Meslek Yüksekokulu Robot Ekibi'nin üyelerinden Ramazan EROĞLU yaptığı ''Kartal'' isimli robotuyla 1. oldu. 

04 Kasım 2015 Çarşamba günü yapılan törenle Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammet ERAT, Robot Ekibi Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Ertuğrul KANMAZ´a ve öğrencilere teşekkür belgesi ve okulumuzun amblemi bulunan kupa bardak hediye etti. Törene Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Çetin KANTAR, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Erdem GÜNDOĞDU ve Öğr.Gör. Muzaffer YÜCEL ile Meslek Yüksekokulu Sekreteri Mehmet Emin DEMİREL de katıldı.

Çan MYO Robot Ekibi Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Ertuğrul KANMAZ törende yaptığı açıklamada: ''Ulusal ve uluslararası robot yarışmalarında hiçbir MYO´nun başaramadığını ÇOMÜ Robot Ekibi başarmıştır. Bu başarılarımızın devamlı olmasını gönülden istediğimiz için çalışmalarımızı da yoğun olarak sürdürüyoruz. Üniversitemizin bizlere desteğini sürdürmesi ve hep yanımızda olduğunu hissettirmesi öğrencilerimiz için çok önemli ve değerlidir. En son katıldığımız Uluslararası ''IZTECH RoboLeague 2015'' robot yarışmasında Mini Sumo Kategorisinde, Üniversitemizin desteği ile 1. olduk. Ülkemizde genelde meslek yüksekokullarına, halkımızın çoğunun yeteri kadar değer vermediği bir zamanda, öğrencilerimiz mühendislik fakültelerini bile geride bırakarak önemli başarılar kazanmıştır. Bu başarılar ispatlamıştır ki; bizler geleceğimiz olan gençlere yeterli zaman ayırıp, onlara gerekli imkânları verdiğimizde ve enerjilerini bilimsel yönde harcamalarını sağladığımızda başarıları sürekli olacak, ulusal ve uluslararası platformlarda Üniversitemizi ve Ülkemizi hakkıyla temsil edeceklerdir'' dedi. 

              Törende bir konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Muhammet ERAT da, başarılarından dolayı öğrencilere ve akademik danışmanları Öğr.Gör. Ertuğrul KANMAZ'a teşekkürlerini dile getirerek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük yönetiminin vermiş olduğu destekten dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Rektörlüğün katkılarının devamını dileyen Doç.Dr. ERAT, Müdürlük olarak da Robot ekibine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ve kendilerinden sadece ulusal alanda değil, uluslar arası alanda da başarılar beklediklerini belirtti.

231-vnfy-r1.jpg
231-vnfy-r2.jpg
231-vnfy-r3.jpg