Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Enerji Topluluğu Öğrencileri Teknik Gezi Düzenledi

Enerji Topluluğu Öğrencileri Teknik Gezi Düzenledi

Çan Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Enerji Topluluğu, Çan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencilerine, aldıkları teorik bilgilerin uygulamasını yerinde görüp öğrenmek amacıyla teknik gezi düzenledi

Gezi kapsamında, Bursa Temiz Enerji firmasına ait Rüzgâr Enerji Santrali ziyaret edilerek, kurum yetkililerinden şirket hakkında bilgi alındı. Ayrıca, santralde Öğr. Gör. Muzaffer Yücel, öğrencilerine uygulamalı eğitim de gerçekleştirdi. Çan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri, rüzgâr enerjisi üretim aşamalarını yerinde görme şansına sahip oldular.

Gezinin bir başka durağı,  Türkiye'de biyoatıktan petrol üretme patentine sahip ilk ve tek şirket olma unvanına sahip olan,  Gönen Biyogaz Şirketi oldu. Şirket uzmanları, biyoatıktan enerji üretimi tesisini gezdirerek uzmanlık alanlarında öğrencilere bilgi verdiler.

Son olarak Gönen Hidroelektrik Santrali'ne (HES) giden öğrenciler, burada enerji üretilen tesisi inceleyerek,  almış oldukları teorik bilgiyi yerinde uygulamalı pekiştirme şansına sahip oldular. Öğrenciler, HES uzman personelleri tarafından tesis hakkında bilgilendirildiler.

Yenilenebilir ve temiz enerjinin öneminin giderek arttığı günümüzde, Çan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu teknik gezi, öğrencilerin almış oldukları teorik bilginin yanı sıra, uygulamalı eğitimi ve dahası temiz enerji, temiz çevre bilincini oluşturması bakımından yararlı olmuştur.

248-ptfp-r1.jpg

248-ptfp-r2.jpg

248-ptfp-r3.jpg

248-ptfp-r4.jpg

248-ptfp-r5.jpg