Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

"DUYGULARLA DOST OLMA" SEMİNERİ

ÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ'NÜN KATKILARIYLA ERAY BECEREN ''STRES VE ÖFKE YÖNETİMİ, HAYATIN HER ALANINDA DUYGUSAL ZEKA'' KONULARINDA KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERİ VERDİ

Eray Beceren, seminerde stres ve öfke yönetimi, hayatın her alanında duygusal zeka konularında sunum gerçekleştirdi.

Seminer kapsamında konuşan bu alanda uzman Eray Beceren;
Günlük yaşamımızda duygularımıza işimiz veya arabamız kadar önem vermiyoruz. Yaşamımızda farkındalık çok önemlidir. Farkına vardığımızda, çok geç kalmış oluyoruz. Bir şeyin farkına varırsanız, üzerine bir şeyler koymuş oluyor ve başarıyı yakalıyorsunuz. Kişilik dünyamız, hayatta ''ben ve diğerleri'' olarak yer almaktadır. Kaçınılmaz olarak diğerleriyle ilişki içerisinde olmak zorundayız. İşte bu noktada duygularımız çok önemlidir.

Hepimizin sekiz dilimlik bir zeka tablomuz vardır. Bunlar sayısal anlamda, matematiksel-mantıksal kapasite, görsel-mekânsal kapasite, işitsel kapasite, bedensel-kinestetik kapasite ve sözel anlamda, dilsel, sosyal kişisel ve doğacı kapasite olarak adlandırılır. Olayları ve insanları değerler, inançlar, beklentiler ve hislere göre algılıyoruz. Duygular bizim yumuşak karnımızdır. Maalesef biz duygularımızdan bahsetmeyi sevmiyoruz. Bazı yörelerde aileler büyüklerinin yanında çocuklarını sevemiyor, bu ayıp sayılıyor ve kişileri negatif etki altında bırakıyor.

Günlük duygu hallerimiz sıradan, bastırılan ve kaptırılan duygular olarak sınıflandırılabilir. Bu değerlere günlük yaşantımıza etki eder. Sıradan duygular etkisizdir ama bastırılan duygular strese neden olur. Bu nedenle kaptırılan duygularınızı yönetmelisiniz. İç sesinizi yönlendirirseniz, hayatınızı da yönlendirirsiniz. Duygularınızı yönetmek sizin elinizde. Kalbimizi yıpratmayalım, çünkü çok değerlidir. Birbirimizi dinlemiyor ve üslubumuzu kontrol etmiyoruz.Çocuklarınıza güvenin. Onlar güçlü bir yürektir ve her şeyin bilincindeler. Bizleri ayakta tutan sevgidir. Unutmayın, biliyor ve uygulamıyorsanız, biliyor sayılmazsınız. Kendinizle barışık olun'' şeklinde açıklamalar yaptı.

237-regx-1.png

237-regx-2.png

237-regx-3.png

237-regx-4.png

237-regx-5.png