Dr. Öğretim Üyesi Tuba KORKMAZ, Türkiye'yi, ÇOMÜ'yü ve ÇAN MYO'yu Makedonya'da Temsil Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba KORKMAZ, 18-20 Ekim tarihleri arasında Üsküp Ulusal Müzesi Mala Stanica salonunda düzenlenen 17 Türk sanatçının katıldığı, 2. Uluslararası Yaratıcı ve Yenilikçi Yaklaşımlar Konferansı kapsamında gerçekleştirilen görsel sanatlar sergisinin küratörlüğünü yaptı.

Balkan sanatçıların ve Türk sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen sergiye ilgi oldukça büyüktü. KORKMAZ, Uluslararası Balkan Üniversitesinin teklifiyle öğrencilere sanatsal eğitimler vererek yabancı öğrencilerle bir araya geldi.

Çan MYO Dr. Öğretim Üyesi Tuba KORKMAZ, Makedon basınına verdiği röportajda, Makedon sanatçılarının Türklerle yakın kültüre sahip olduklarını, kültürel bağlarını hala koruduklarını dile getirdi. Çok keyifli ve sanat anlamında ilerici yaklaşımları görmekten memnun olduğunu söyleyerek, "sanat aradaki bütün ayrımları kaldırıyor" ifadeleri kullandı.

Büyük başarıyla Çan’a dönen KORKMAZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu belirtti.