Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

ÇOMÜ Robot Ekibi, Üniversitemizi Yine Gururlandırdı

ÇOMÜ Robot Ekibi, Üniversitemizi Yine Gururlandırdı

 

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü (MUFE RoboticsTeam) Öğrenci Konseyi desteği ile bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası 1. Marmara Robot Olimpiyatları, Marmara Göztepe Kampüsü'nde yapıldı. Türksat'ın ana, Anabilim Eğitim Kurumları, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Bimeks, Bilge Adam, Üsküdar Belediyesi, DoraBase, Robimek, Proje Hocam ve Webinyo gibi kendi alanında öncü kurum ve kuruluşların co-sponsorluğunu üstlendiği Robot Olimpiyatları'na katılımcılar, Ateşli Labirent, İstanbul'un Fethi, Robotenis, Renk Seçen, Mini Sumo, Bayrak Yarışı, Jüri Özel ve Serbest kategorilerde birbirinden ilginç tasarımlara sahip robotlarını yarıştırabilme ve sergileyebilme fırsatı buldu. Olimpiyatlar süresince, aynı zamanda katılımcıların etkin zaman geçirmesi adına yarışmalarla eş zamanlı kendi alanında uzman konukların sunacağı seminerler ve workshop etkinlikleri düzenlendi.

 

ÇOMÜ Robot Ekibi, İstanbul'da Marmara Üniversitesinde yapılan 1. Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları'nda katıldığı Mini Sumo Robot Kategorisinde 3.lük derecesini ''Force Up'' adlı robotuyla almıştır. Robot Ekibimiz, yarışmaya katılan 146 Mini Sumo Robot arasında yapılan ve 7 turdan oluşan elemeleri geçip, Üniversitemizi en iyi biçimde temsil ederek gururlandırmıştır. 

 

ÇOMÜ Robot Ekibi Sorumlusu Öğr. Gör. Ertuğrul KANMAZ yaptığı açıklamada, bu başarıların elde edilmesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza TOKPUNAR'a,  Çan Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Muhammet ERAT'a  ve ÇOMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na ÇOMÜ Robot Ekibimize verdiği desteklerinden dolayı  teşekkürlerini dile getirmiştir.

 

ÇOMÜ Robot Ekibimiz, 12-13 Mart 2016 tarihleri arasında Avusturya'nın Viyana şehrinde yapılacak olan Uluslararası RobotChallenge 2016 yarışmasında Ülkemizi ve Üniversitemizi temsil etmek için hazırlıklarını sürdürmektedir.

 

ÇOMÜ Robot Ekibi'ni başarılarından dolayı tebrik eder, bundan sonraki yarışmalarda başarılar dileriz.


 246-qmpr-r1.jpg

246-qmpr-r2.jpg