Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI ÇAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI ÇAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu,  bu ay Çan Meslek Yüksekokulu’nda toplandı. Geçtiğimiz senelerde rektörlük senato salonunda düzenlenen toplantı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Yücel Acer’in isteği ile her ay bir ilçede yapılmasına karar verildi.

Senato üyeleri, İlk olarak Lâpseki ve Yenice Meslek Yüksekokulu’ndan sonra Çan Meslek Yüksekokulu’nda toplandılar. Toplantı 31 Ekim Pazartesi günü Çan Belediyesi Termal Oteli, toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Çan Belediye Başkanı,  Senato Üyelerine yemek ikramında bulundu. Akabinde Çan Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen kokteyle katılan senato üyeleri Çan Meslek Yüksekokulu’nu gezerek, okulla ilgili bilgi aldılar.

Kokteyl sonrası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı açıklamada: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bu ayki toplantısını Çan Meslek Yüksekokulu'nda yapıyoruz. Toplantımızı Belediye Başkanımızın da desteğiyle Çan Belediyesi Termal Otelin de gerçekleştirdik.  Sonrasında Belediye başkanımızla bir yemek yedik. Başkanımız ve biz Çan'daki Çan Meslek Yüksekokulu hem de Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun nasıl geliştirilebileceği kampüs ortamının daha nasıl ileriye götürebileceği konusunda konuştuk. Sağ olsun başkanımız da elinden gelen desteği göstereceğini ifade ettiler.  Çünkü burada Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun yani 4 yıllık Yüksekokulun bir binası yok. Gördüğümüz kadarıyla Çan'da bir üniversite kampüsü olacak mekân var. Çan Meslek Yüksekokulu binasının devamı olacak şekilde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun bir binası olarak kullanılabilecek bir mekân da var. Tahmin ediyorum hem bizim çabamızla hem de Belediye başkanımızın destekleri ve Çan halkının çabasıyla… Ayrıca saygıdeğer İbrahim Bodur Beyefendinin vefatının akabinde Kale grubu özellikle Zeynep Hanım Çan’a olan ilgisini ve desteğini devam ettiriyor. Onların da desteği olacaktır.  Tahmin ediyoruz ki buradaki üniversite kampüs ortamını daha da ileriye götüreceğiz. Ben görüyorum ki Çan’da 2 yıl içinde daha farklı bir üniversite olacak. Üstelik Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzda öğrenci sayımız henüz az, bu sene 70 öğrenci ile ilk defa başladı. Önümüzdeki yıl öğrenci sayısını arttıracağız. Çalışmaları da yapıyoruz. Bu çalışmaların hepsi buradaki üniversite ortamını ciddi anlamda geliştirecek. Çan’ın da vizyonu bu zaten. Bu anlamda yapılması gereken işlemler belli. Biz tabii mütevazı başlangıçlar yaptık. Benim göreve gelmemden bu yana Çan Meslek Yüksekokulumuzda eksik olan şeyler neyse,  onları tamamlamaya çalışıyoruz. Binamızı tadilat yapıyoruz, doğalgaz sorunları vardı onları çözdük,  bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek. Tabii ki de asıl olan burada daha geniş bir üniversite ortamı kurmak. Onu yapacak dinamikler var. Çan Belediyesi buna sahip… Hem üniversite olarak biz bu vizyona sahibiz hem de destek verecek kuruluşlar da mevcut. Önümüzdeki yıllarda Çan Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu iyi bir süreç olacaktır diye düşünüyoruz. Senato üyelerimizde bu vesileyle ilk defa Çan’a gelmiş oldular ve okulumuzu burada gördüler. Çan Meslek Yüksek Okulumuzun bu vesileyle tanınması çok güzel” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in açıklamasından sonra açıklama yapan Çan Meslek Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat: “Bugün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi senatosu Çan Meslek Yüksekokulu himayesinde Çan’da toplandı. Bu bizim için büyük bir onurdur.  Senato üyeleri yaklaşık 70 kişi,  üniversitenin Rektör, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve diğer seçilmiş hocalardan oluşan bütün yönetici kadrosu…  Bugün onları  Meslek Yüksekokulumuzda ağırlamakla büyük onur duyduk. Bilindiği üzere senatomuz her ay veya 15 günde bir toplanıyor. Genelde Merkez kampüsünde rektörlük Senato salonunda toplanmaktadır. Ancak Rektör Hocamız Prof. Dr. Yücel Acer son zamanlarda Senato üyelerinin ilçeleri de görmesini istedi.  İlçelerle merkezin kaynaşmasını istedi. Bu yüzden daha önceki aylarda Lâpseki ve Yenice Meslek Yüksekokullarında toplandı ve üçüncü olarak Çan Meslek Yüksekokulumuzda toplandı. Önümüzdeki aylarda diğer İlçelerde toplanmaya devam edecek. Çan’ımız için Meslek Yüksekokulu büyük bir öneme sahip. Rektörlük yönetimi buradaki kampüsümüze verdiği değeri göstermek için senatomuzu burada toplama kararı aldı. Çan Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Kuzu’nun Çan Belediyesi Termal Oteli'nde toplantı mekânını temin etti. Sonrasında senato üyelerine öğle yemeği ikramında bulundu.

Önümüzdeki yıllarda Meslek Yüksekokulumuzda Sondaj Teknolojileri, Alternatif Enerji Kaynakları, eğer mümkün olursa 2 yıllık İş Sağlığı Güvenliği bölümünü açmak istiyoruz. Dolayısıyla hem öğrenci sayımız, hem de öğretim üyesi sayımız artarak devam edecek. Kalitemizi de arttırmak suretiyle üniversitemizin varlığını Çan da hissettirmeye devam edeceğiz” dedi.

Senato üyelerinin, Çan Meslek Yüksekokulu akademik personelinin katıldığı kokteyl programı Çan Meslek Yüksekokulu önünde toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.