Çan MYO’dan Bir İş Birliği Daha

Almanya Ettlingen’de mesleki eğitim veren okul St. Augustiniusheim ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri arasında yaratılabilecek iş birliği olanaklarını konuşmak ve El Sanatları Bölümü öğrencileri ile stajyer değişim programı olanaklarını değerlendirmek üzere 2 Ekim Pazartesi günü okul müdürü Klaus Schwarz, eğitmenlerinden Carola Beck, proje koordinatörü Ersin Özdemir ve Türkiye Almanya Gençlik Köprüsü projesini 2017’den beri Çan’da sürdüren Yücel Doğan Çan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ettiler. Ziyaretçileri, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Akın Aslan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Uğur Dündar, El Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Tuba Batu, bölüm Öğr. Gör. Hilal Yaman Taşkıran ve Yüksekokul Sekreteri Gülşen Demircan kabul ettiler. Yapılan ziyarette iş birliği olanakları değerlendirildi ve Mimari Dekoratif Sanatlar Programı öğrencileri için Almanya’da staj imkanları paylaşıldı. Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda bir adım olarak değerlendirilen buluşmada stajyer değişim projesi üzerine yoğunlaşıldı. 2024 yılı içinde St. Augustinusheim'dan iki öğrencinin Çan'da, Çan Meslek Yüksekokulundan iki öğrencinin Ettlingen'de staj yapması planlandı. Toplantının ardından birlikte Çan Kaymakamlığı, Çan Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi.

Görüşmeler sonrasında, Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü arasında stajyer değişim programı ve öğrenci- öğretim elemanı hareketliliği üzerine Türkiye Almanya Gençlik köprüsü kapsamında projeler yapmak için iş birliği anlaşması imzalandı.