Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan MYO Türk Kültürü Topluluğu'ndan Türk Kültürü Şöleni

Türk Kültürü Topluluğunun Çan MYO Şubesi ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Türk kültürünün ana temalarıyla tanıtıldığı etkinliğe Çan Kaymakamı Yakup Tat, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan M.Y.O. Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Türk Kültürü Topluluğu Başkanı Turgut Özay Göksel ve çok sayıda akademisyen, öğrenci ve Çan Halkı katıldı.

Çan M.Y.O Şube Başkanı Selçuk Durgut yaptığı konuşmada ‘'Batı kültürünün gençliğimizi eser aldığı günümüzde biz Türk Kültürü Topluluğu olarak şanlı ecdadımızın izinde Türklük aşkını ve Türk kültürünü yaşatmak için yola çıktık. Bu amaçla bugün siz gönüldaşlarımızla burada buluştuk. Allah'ın iİzniyle 600 milyonluk Türk Dünyasının Çan'daki sesi, mutluluğu ve çığlığı olacağız.'' dedi.

Programda şiir, Semazen, Kafkas oyunu ve Türküler sergilendi. Katılımcıların özellikle türküler seslendirilirken oldukça keyif aldığı gözlendi.

Etkinlikten sonra katılımcılar bu tür etkinliklerin devamını temenni etti ve topluluk üyesi öğrencilere başarılar dilediler.