Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu’nda kurulu “Çan Deprem İstasyonu”na ait, 23 Temmuz 2017 Çan Depremi (Mw=4.2) Kayıtları

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan; Çan Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde kurulu ve Çan Belediyesi tarafından yaptırılan deprem kayıt istasyonu; ÇOMÜ Deprem Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ortak çalıştırılmaktadır.

23 Temmuz 2017 tarihinde Çanakkale, Çan ilçesi Çomaklı köyü episantr bölgesinde (Mw=4.20, COMU, ML=4.3, KRDAE, Mw=4.0, AFAD) 01:12:32 de (yerel saat) bir deprem meydana gelmiştir. Bu deprem sonrası çok az sayıda artçı deprem yer kabuğu içinde ortalama 15 km (KRDAE, COMU) sismojenik zon içinde dağılım göstermiştir. Bu depremin üniversitemiz ile B.Ü KRDAE ile ortaklaşa işlettiği ÇAN MYO’da kurulu deprem istasyonu kayıtları ve fay mekanizması çözümü aşağıdaki gibidir.

Doç. Dr. Tolga BEKLER (ÇOMÜ-Jeofizik Mühendisliği) ve Yrd. Doç. Dr. Erdem GÜNDOĞDU (ÇOMÜ-Çan MYO) tarafından hazırlanan, 23.07.217 Çan Depremine ait bilgi notuna http://daum.comu.edu.tr/arsiv/haberler/canda-42-buyuklugunde-deprem-r9.html adresinden ulaşabilirsiniz.