Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu’nda Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Birlikte Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Çan Meslek Yüksekokulu 2018-2019 akademik yılı akademik kurul toplantısı,  Akademik personelin katılımıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat başkanlığında gerçekleşti. 

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Rektör Yardımcısı ve Biga İktisadi İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çan İlçesindeki  ziyaretlerine,  Çan Meslek Yüksekokulu ve Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yapılan akademik kurul toplantısı ile başladı.

  Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Akın Arslan,  2018-2019 akademik yılı Çan Meslek Yüksekokulunun akademik ve idari faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirerek, açıklamalarda bulundu. Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Akın Arslan,  “ 2018-2019 Akademik yılı çalışmalarımıza göre; Çan Meslek Yüksekokulu’nda 1 Doçent, 8 Dr. Öğretim Üyesi, 24 Öğretim Görevlisi 2 Okutman olmak üzere 35 Akademik personel bulunmaktadır. 851 normal öğretim, 416 ikinci öğretim olmak üzere 1267 öğrenci sayımız; 2018 yılında Çan Meslek Yüksekokulu akademik personeli tarafından gerçekleştirilen   toplam 9, 2019 yılında bu tarihe dek toplam 14 BAP (Bilimsel Araştırma Projesi)  projemiz mevcuttur.  Pek çok öğretim görevlimiz doktora eğitimi çalışmalarına devam etmektedir. Şu anda 10 olan doktoralı öğretim elemanı sayımızın önümüzdeki yıllar içinde iki katına çıkacağını söyleyebilirim. Çan Meslek Yüksekokulu’nun fiziki şartlarının yanısıra akademik altyapısının güçlenmesi için hocalarımıza destek veriyoruz. Bu şekilde meslek yüksekokulu olarak rekabet gücümüzü artıracağız. Çan Meslek Yüksekokul Müdürü olarak,   ÇOMÜ’de kurumsal bir kültür halinde olan liyakat ve adaleti, ÇOMÜ’nün bir biriminin yöneticisi olarak layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz. Çan Meslek Yüksekokulundaki verimliliği liyakatların arttırılmasına destek olarak, çoğaltmaya çalışıyoruz” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat; “Bizim bir hedefimiz var. Bu hedefi gerçekleştirmek bizleri çok mutlu edecek. Bu mutluluğu sizinle birlikte yaşamak istiyorum. Topyekün gayrete geçerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi yapacağız” diye başladığı konuşmasına “ÇOMÜ’yü en güzel konuma getirmek, ÇOMÜ’de yasalara uyum sağlayacak, etik değerlerle donanmış insanlar yetiştirmek hedefimiz olmalı. Bizim için önemli olan liyakat ve adalettir. Biz bunu sağlayacağız. Benim hedefim Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesini araştırma üniversitesi yapmak ve Çanakkale Onsekiz  Mart Üniversitesini, Meslek Yüksekokullarını ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarını en iyi hale getirmek. Bu yüzden öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Kültür ve sanat yaygınlaşıyor, bizde bu yüzden öğrencilerimizi uygulamaya, yaratıcı fikir sahibi olmaya empoze etmemiz gerekir. Hedefimiz büyük, hedefimiz bu üniversiteyi en iyi  yere getirmek” dedi.

Çan Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen kurul toplantısının ardından Rektör Prof.Dr. Sedat Murat , Rektör Yardımcısı ve Biga İktisadi İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serdar Kurt ve Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Akın Arslan ile birlikte Çan İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretinden memnun olduğunu dile getiren Kaymakam Gürdal, Rektör Prof.Dr. Sedat Murat’a hediye taktim etti. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ta Kaymakam Gürdal’a hediye takdim etti.

Ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve beraberindeki heyet, Çan Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’le birlikte Çan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Görgün, S.S. Çan Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Odası Başkanı Davut Tekne Rektör, Rektör Yardımcısı, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü’nü karşılayarak, ağırladılar.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, “Hedefimiz ve ideallerimiz yüksek olmalı. Araştırma üniversitesi kimliğine kavuştuğumuz zaman en iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi. Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serdar Kurt, Çan Belediye Başkanı  Öz’e, “Biz bir binada 2 okuluz, büyümek ve Çan’a katkı sağlamak istiyoruz. Rektör hocamıza 4 alternatif sunduk bunlardan biri de sizsiniz” dedi.

Belediye Başkanı Öz, “Yıllardan beri Çan halkının özlemini çektiği bir teklifle geldiniz. Bizde buna hazırız. Amacımız Çan’ın gelişmesiyse ortak nokta da buluşuruz. STK Kuruluşlarımızla elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Makam ziyaretlerinin ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve beraberindeki heyet, daha sonra Çanakkale Seramik fabrikalarını ziyaret etti. Çanakkale Seramik Fabrikaları Ar-GE ve Kale Sinterflex’i ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi.