Çan Meslek Yüksekokulu’nda Biyomedikal Topluluğu Kuruldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu’nda Biyomedikal Topluluğu kuruldu. Çan Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı’ndan otuz öğrencinin girişimleriyle kurulan topluluk faaliyetlerine danışmanlığı Öğr. Gör. Arzu Eker yapacaktır. Öğr. Gör. Arzu Eker, akademik danışmanı olduğu Biyomedikal Topluluğu’yla ilgili yaptığı açıklamada topluluğun amacını ve hedeflerini şu şekilde belirtti: “ Tıbbi alanlarda kullanılan tüm cihazların bakım, onarım, kurulum ve kalibrasyonunu yapabilen öğrenciler yetiştirme gayretimiz var. Bu topluluğu kurma amacımız, öğrencilerimizin medikal cihazlar satan firmalarla, sağlık merkezleriyle, diğer üniversitelerde bulunan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programlarıyla diyalog kurmalarını sağlamak; öğrencilerimizin sergi, fuar, festival gibi toplantı ve sempozyumlarla örgün öğretimlerinin yanısıra uygulama ve mesleki kültürel birikimlerini arttırmak; sektörden profesyonellerin öğrencilerimize deneyimlerini aktarmasına imkan vererek mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktır.”

Çan Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak, yeni kurulan Biyomedikal Topluluğu’na çalışmalarında başarılar dileriz.