Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

ÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çan Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, Çan Meslek Yüksekokulu  (ÇAN MYO) Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammet Erat, Çan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Çetin Kantar, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mevlut Ceylan, Fen edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Aznavur  Demirpolat,  Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili  Dr. Öğretim Üyesi Selin Türkmen; Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Erkan Camhan, İlçe Jandarma Komutanı  Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz,  Çan Meslek Yüksekokulu  tüm akademik ve idari personeli,  özel sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve öğrenci velileri katıldılar.

Çanakkale Şehitlerine  şiiriyle ve açış konuşmasıyla başlayan tören,  Çan MYO akademik  kadrosunun ve öğrencilerinin tören alanına davet edilmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törene, ev sahipliği yapan, Çan MYO Müdürü Prof. Dr. Murat Yıldırım konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.   Prof. Dr. Murat Yıldırım:

“Üzerinde destanların yazıldığı, bu kutsal topraklarda Çan Meslek Yüksekokulu’muzun 23. Dönem mezuniyet törenini sizlerle birlikte gerçekleştirme fırsatı bulmuş olmak bizim için bir ayrıcalık ve onurdur.” şeklinde başladığı konuşmasına öğrencilere yönelerek  “Çan MYO’nun kimliğini  gururla taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizleri bu duygularla ve en güzel dileklerle aydınlık bir geleceğe uğurluyorum. Bizler size inanıyoruz, sizler de kendinize güvenin” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, bir insan ömrünün en güzel yıllarının gençlik yılları olduğunu ifade ederek, gençlik yıllarının en güzel dönemi ise üniversite eğitimi aldığı yıllar olduğunu söyledi.

 “ÇOMÜ’den mezun olmanın da bir ayrıcalık olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Erdem “Başarılarınızın devamını diliyorum. Devletimize ve milletimize gayretle hizmet etmek hep önceliğiniz olsun. Sizleri okutan ailelerinize de yaptıklarını büyük fedakarlıklardan ötürü hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Eğitiminize verdikleri emeklerden ötürü hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu:

“Mezuniyet keplerini giymiş kıymetli genç arkadaşlarım 

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor bu mezuniyet töreninde, sizlerle aynı heyecanı paylaşıyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Mezun olan öğrencilerimizi de şimdiden canı gönülden tebrik ediyorum. Eğer hala kurmadıysanız hadi siz de şimdi bir hayal kurun. Sonra o hayali gerçek hayata uygun hale getireceğiniz şekilde, sınırları belirlenmiş hedeflere dönüştürün… Ve yarından tezi yok gayret etmeye başlayın. Çünkü sizin en çok kendinize ihtiyacınız var… Çünkü bu milletin hatta bu dünyanın size ihtiyacı var…

Evet, sevgili gençler

Sizler bugün hayatta, bir basamak daha yukarı çıkıyorsunuz! Daha önünüzde çok uzun bir yol var. Bu yolda önce kendiniz sonra ülkemiz için çok başarılı projelere imza atacağınızdan şüphem yok. Rabbim yardımcınız olsun diyor ve mezuniyetinizi tekrar kutluyorum.” şeklinde bir konuşma yaptı.

Konuşmalar akabinde Çan Meslek Yükseokulu’na 2017-2018 mezuniyet töreninin hazırlanmasında katkılar sunan; Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu’ya, Etili Seramik İnşaat San. Ve Tic. A.Ş temsilen Selçuk Tülek’e, Kale Nakliyat A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Sert’e, Pera Seramik temsilen İlhan Demiral’a, Çan İlçe Özel İdare Müdürü Metin Türker’e, Çan Linyit İşletme Müdürü Fatih Sarıca’ya plaketleri, Çanakkale İl Özel İdaresi’ne, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na, Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne,  Çan Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne, Çan Ziraat Odası Birliği’ne, Çan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na, Ercem Mobilya’ya, Elif Mobilya’ya, Tepe İnşaat’a, Sergis Otel’e, Ercanbey Dönerleri’ne teşekkür belgeleri takdim edildi

Ayrıca yüksek toplumsal duyarlılıkla ve sorumluluk bilinciyle  kök hücre bağışında bulunarak bir insana bir hayat  için umut ışığı olan Çan MYO öğrencisi  Yunus Ünal’a plaketi  Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem tarafından  takdim edildi.

Program Kazdağları  Halk Oyunları Topluluğu’unun Çanakkale yöresine ait gösterisi ve  Etili Seramik personeli Mustafa Güven ve Çan MYO öğrencileri Uğurcan Türk ve Bayram Günder’in  müzik performansıyla devam etti.

Mezuniyet Programı Çan MYO’da bulunan programların birincilerine hediye takdimi; okul ikinci  ve birincisine hediye takdimi ile devam etti. Dört dönem ortalamasına göre bölümler bazında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Tüm programlar içerisinde en yüksek not ortalamasına sahip olarak, Çan Meslek Yüksekokulu birincisi  olan Elif Sakallı yaptığı konuşmada, “ Burada hepimizin şahitlik ettiği iki yıllık dolu dolu yaşadığımız güzel anılar biriktirdiğimiz üniversitemize çok şey borçluyuz. Eğitim hayatı yolculuğunda bize ışık tutan uğruna köle olacağımız öğretmenlerimize, bu koca kalpli okulun tüm çalışanlarına binlerce teşekkür…” şeklinde duygularını belirten bir konuşma yaptı.

Sonrasında Çan Meslek Yüksekokulu birincisi Elif Sakallı’nın mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri ve başarı belgeleri  takdim edildi.

Programın sonunda Çan Meslek Yüksekokulu  ÖTK ve mezun öğrencilerinin organizasyonlarıyla duygulu anlar yaşandı. Törene katılan 200 civarı öğrenci  50 m2 bayrak açarak, 10. Yıl marşıyla tekrar alana giriş yaptılar.

Sonrasında kep atma  ve pilav ikramıyla sona erdi.