Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çan Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu Lojistik Topluluğu Lojistik Paneli

Çan MYO Lojistik Topluluğu'nun düzenlediği ''Lojistik Paneli'' gerçekleşti.

Son günlerde yaptığı çeşitli kültürel etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu Lojistik Topluluğu nun Lojistik konulu paneli dün Belediye Düğün Salonu nda iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Son günlerde yaptığı çeşitli kültürel etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu (Çan MYO) Lojistik Topluluğu'nun ''Lojistik'' konulu paneli dün Belediye Düğün Salonu'nda iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ın da katıldıkları birinci oturum saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Ardından Lojistik Topluluğu'nun tanıtımının yapıldığı kısa film gösterimi sunuldu.

Panelin ''Tedarik Modlarının Günümüzdeki Gelişimi'' konuşu birinci oturumunun açış konuşmasını yapan Çan MYO Lojistik Topluluğu Başkan Yardımcısı Elif Kâhyaoğulları katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra ''Topluluğumuz bugünlere gelmenin verdiği şevkle daha iyi bir performans için çalışmanın, birlik olmanın, paylaşmanın değerini çok ayrı bir yerde tutmaktadır. Her birimizin tırnaklarıyla kazır gibi yükseltmeye çalıştığı topluluğumuzun daha iyi yerlere geleceği inancıyla çevremizdeki imkânları pozitife dönüştürerek ortaya değerli bir proje koymak için çalışmaktayız. Küçük noktalarda ilerlemeyi değil, daha ilerisini, daha iyisini, daha faydalısını nasıl yaparız diye hareket ederek yol almayı hedefliyoruz. Bizler önlisans mezunu olacağımızdan çok daha fazla çalışıp tabiri caizse koşturup kendimizi elimizden geldiği kadar çabalayarak geliştirmek için bu yolda çalışmalarımıza devam etmeliyiz'' diye konuştu.

Topluluk Başkan Yardımcısı Kahyaoğulları'nın ardından bir konuşma yapan Danışman Öğretim Görevlisi Elvan Deniz de Çan MYO Müdürü Doç.Dr. Özcan Özen'in bir görev gezisi nedeniyle panelde bulunamadığını ve tüm katılımcılarla paneli izleyen öğrencilere selam ve sevgilerini gönderdiğini ilettikten sonra ''Ulaştırma Bakanlığı'nın 2011 verilerine göre Türkiye'deki lojistik ve ulaştırma kapsamında özellikle karayolu taşımacılığında G2 belgesi alan firma sayısında %6 ilerleme olduğu, aynı zamanda çekici sayısında da %11 artış olduğunu belirtmek istiyorum. İhracatta da Türkiye'de 55'lik bir artış mevcut. Aynı zamanda Türkiye üzerinden yapılan transit geçişlerde de %5 oranında bir artış 2011 yılında gerçekleştirilmiştir. Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım'ın bir anekdotunu sizlere aktarmak istiyorum; Türkiye konumu gereği 3'er saatlik mesafeyle 52 ülkeye ulaşılabilen bir konuma sahip. Bu da Türkiye'nin ne kadar stratejik konumda olduğunu gösteren bir alıntı. Tabii ki bu coğrafi konumumuzun dışında eğitilmiş eleman istihdam edilmesine gerek duyulmaktadır. Bu bağlamda üniversiteler ve diğer kuruluşlar da ellerinden geleni yapıyor'' dedi.

Panelde söz alan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da, katılımcılara ve öğrencilere hoş geldiniz dedikten sonra ''Arkadaşlar üniversite gelişim demek, medenileşmek demek; o anlamda Çan ölçeğinde baktığımızda da sadece akademik anlamda değil, bu tür faaliyetlerinizin gerçekleşiyor olması her konuşmamda özellikle söylüyorum, bizleri ciddi anlamda sevindiriyor. Sadece teorik ve akademik bilgileri alıyor olmanız ileriki hayatınızda sizleri direkt ileriye götüren bir şey değil. İşte o anlamda topluluklar da bu misyonu yerine getiriyorlar. Ben hem Lojistik Topluluğu'ndaki arkadaşlara hem de diğer topluluklara burada, huzurunuzda teşekkür ediyorum. Topluluğunuzu tanıtım finalinde ‘hep yanımızdalar' demişsiniz ya bizim için, hoşumuza gitti. Hep yanınızda olacağız arkadaşlar , bu size gösterdiğimiz bir lütuf değil, bizim için de bir keyif'' diye konuştu. Çanakkale'ye gitmek üzereyken yolda aldığı davet üzerine toplantıya katıldığını ve Çanakkale'ye gidişini öğle sonrasına bıraktığını ifade eden Başkan Kuzu konuşmasını Ben tekrar bu çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum''sözleriyle noktaladı.

Başkan Kuzu'nun konuşmasının ardından okul yöneticileri ve çeşitli bölümlerden öğrencilerle yapılan röportajlardan oluşan bir film gösterildi.

Panelde konuşmacı olduğu halde hava koşulları nedeniyle katılamayan Conmar LojistikYönetim Kurulu Başkanı Dr.Hakan Çınar tele-konferansla salona bağlanarak öğrencilere lojistik konulu çeşitli bilgiler verdi. Ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Çanakkale Liman Başkan Yardımcısı Barış Birdane ve Gestaş A.Ş. yöneticisi Rıza Çetin de yaptıkları konuşmalarla ''Taşıma Modlarının Günümüzdeki Gelişimi'' konusunda panele katılan öğrencilere bilgiler aktardılar.

Panelin arasında katılımcılara ve öğrencilere Lojistik Topluluğu tarafından çiğ köfte ikramı yapıldı.

Çan MYO'nun düzenlediği panelin Moderatörlüğünü Kaleseramik Lojistik Müdürü Ahmet Sert'in yaptığı ''Tedarik Zinciri Yönetiminde Lojistiğin Yeri'' konulu ikinci oturumuna panalist olarak katılan DHL Express İstanbul Bölge Müdürü Ali Evren Özsoy, Yeditepe Üniversitesi Lojistik Bölüm Başkanı Erdal Nebol, İÇDAŞ Lojistik Müdürü Hakan Basa, sunumlarıyla öğrencilere önemli bilgiler verdiler.

Panelden sonra panelistlere Lojistik Topluluğu yöneticileri tarafından çiçek verildi.

Panelin her iki oturumuna da katılan öğrenciler bu etkinlikten yararlı bilgilerle ayrıldıklarını belirterek, düzenleyicilere teşekkür ettiler.